Meijerink Wegenbouw kiest weer voor Atlas Copco Dynapac

doorVan der Spek

Meijerink Wegenbouw kiest weer voor Atlas Copco Dynapac

Datum: 23-mei-15

Door wederom voor een nieuwe Atlas Copco Dynapac geleverd door Van der Spek te kiezen geeft Meijerink Wegenbouw aan uiterst tevreden te zijn over de jarenlange samenwerking tussen beide partijen.

Ditmaal is er een nieuwe Altas Copco Dynapac SD2500CS asfaltafwerkmachine in gebruik genomen bij Meijerink Wegenbouw.

De nieuwe SD2500CS is uitgevoerd met een zeer duurzame Cummins Tier 4 Final motor die voldoet aan de laatste en zwaarste emissie-eisen. Door deze investering loopt Meijerink voorop als het gaat om investeringen in nieuwe wegenbouwmachines met Tier 4 Final motoren in Nederland.

De Cummins QSB 6.7-C200 levert een vermogen van 149 kW. Door de plaatsing van de Tier 4 Final motor is de machine aanzienlijk stiller geworden, hetgeen zeer prettig is voor de asfaltploeg en de omgeving.

De Atlas Copco Dynapac is de tweede machine van dit type die Meijerink in gebruik neemt. De eerste werd in 2012 geleverd en heeft inmiddels alweer ruim 4.000 draaiuren op de teller en vele tonnen asfalt verwerkt.

De Atlas Copco Dynapac is rijk uitgevoerd met verschillende opties zoals o.a. een camerasysteem voor beter zicht in de materiaaltunnel. Op wens van Meijerink zijn op deze machine elektrisch in hoogte verstelbare zijschotten geleverd. Verder is ook deze SD2500 met de optie “Safe-Impact” geleverd. Deze optie zorgt ervoor dat wanneer een asfaltauto voor de machine komt, de impact minimaal is. Achter de voorste duwrollen zijn namelijk 2 cilinders geplaatst die hydraulisch in- en uitschuiven op het moment dat de asfaltauto in contact komt met de machine. Hierdoor beperkt men de afdrukken in het asfalt door de balk tot het minimum, hetgeen het eindresultaat van het nieuwe wegdek verbetert.

Standaard wordt de SD2500 geleverd met een hydraulisch verschuifbaar platform. Hierdoor kan de stoel van de machinist hydraulisch 50 cm buiten de machine uitgeschoven worden, zowel links als rechts, waardoor het zicht op het werk wordt geoptimaliseerd, goed controle gehouden kan worden rondom de machine, en er altijd veilig gewerkt kan worden.

Ook is de machine standaard uitgevoerd met kleurendisplay’s, zowel boven op het bedienpaneel voor de machinist, als op de hoekbedieningen voor de balkman, zodat alle functies goed en duidelijk zichtbaar zijn en optimaal gebruikt kunnen worden.

In de werkplaats bij Van der Spek is de SD2500CS nog verder aangepast aan de wensen van de klant. Zo werd er o.a. extra LED-verlichting opgebouwd, om bij het nachtwerk ruim voldoende licht rondom de machine te hebben.

De machine is geleverd met een V 6000 TV elektrisch verwarmde balk. Deze afwerkbalk heeft een basisbreedte van 3 meter en is hydraulisch uitschuifbaar tot 6 meter.

Mooie impressie van Altas Copco Dynapac
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines