Search
Close this search box.

Van Doorn Geldermalsen breidt machinepark uit met de Breining Mono 500 AFU

doorVan der Spek

Van Doorn Geldermalsen breidt machinepark uit met de Breining Mono 500 AFU

Datum: 6-nov-14

Gebroeders Van Doorn uit Geldermalsen namen onlangs de Breining Mono 500 AFU voegvulketel in gebruik. De Breining mono 500 AFU is een machine om bitumen, voegvulmateriaal te versmelten. Door middel van een voegvulpomp wordt het voegvulmateriaal verpompt en zo in de scheuren in het wegdek aangebracht. De opstookketel heeft een inhoud van 500 liter. Hierdoor kan men een ruime productie maken. De ketel heeft bovenin een smeltrooster waar continu voegvulblokken geplaatst kunnen worden. Deze worden dan versmolten tot vloeibaar materiaal, waarna het verpompt kan worden.

Het voegvulmateriaal wordt indirect verwarmd door middel van een dieseloliebrander. De dieseloliebrander verwarmt de thermische olie, waarna de thermische olie rondgepompt wordt. Zodoende heeft men een gelijkmatige opwarming van het voegvulmateriaal en is de kans op verbranden van het materiaal zeer klein. Het voegvulmateriaal wordt door middel van een horizontaal roerwerk in beweging gezet, waardoor de opwarming nog gelijkmatiger gebeurt. Om na afloop van de werkzaamheden het materiaal op temperatuur te houden is de Mono 500 AFU uitgevoerd met een nachtverwarming. De nachtverwarming werkt op 220 Volt, zodat de ketel veilig op temperatuur kan blijven.

De mono 500 AFU is gemonteerd op een onderstel dat naar wens ook uitgevoerd kan worden met een aandrijving, waardoor de machine verplaatst kan worden op het werk. Bij de mono 500 AFU leverde Van der Spek Vianen ook een heteluchtlans; de zogenaamde Hot Dog. De Hot Dog wordt ingezet om de scheuren in het wegdek schoon te blazen en voor te verwarmen. Van Doorn Geldermalsen heeft met de uitbreiding van de Breining Mono 500 AFU een compleet aanbod van wegdekreparatie machines. Eerder investeerde Van Doorn al in een ATC 100 asfaltcontainer en een Atlas Copco Dynapac CC1100 tanden trilrolwals. Om de kleeflaag aan te brengen op het wegdek leverde Van der Spek Vianen eerder dit jaar een Strassmayr A500 sproeimachine.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines