Van der Spek Vianen verbreedt recyclingleveringsprogramma met TEE

doorVan der Spek

Van der Spek Vianen verbreedt recyclingleveringsprogramma met TEE

Datum: 4-nov-14


Met de productlijn van Terex Enviromental Equipment (TEE) verbreedt Van der Spek Vianen haar reeds zeer complete productlijn in de recyclingmachines nog verder.

Van der Spek is in de recyclingwereld zeer bekend met de breek- en zeefinstallaties van Powerscreen, de scheidingstechnieken van Steinert, de langzaam draaiende verkleiningsmachines van Lindner, de stationaire breek- en zeefmachines van Terex Mineral Processing (TMP) en de was-, classificeer- en reiniginginstallaties van Terex Washing Systems (TWS).

Door de nieuwe lijn van TEE zal Van der Spek zich nog meer kunnen gaan richten op de productie van biomassa en de (hout)verkleinings- en composteringswereld in Nederland.

Terex heeft met Terex Enviromental Equipment (TEE) een complete nieuwe lijn opgezet die onder de vlag van Terex’s business unit Terex Material Processing valt. TEE past hier goed naast de lijnen van o.a. Terex Mineral Processing, Terex Washing Systems en Powerscreen.

Door een potentiële wereldmarkt van bijna een miljard dollar per jaar in biomassa, (hout)verkleining en compostering heeft Terex besloten te investeren in de nieuwe lijn Terex Environmetal Equipment. Bij TEE wordt er naast de nieuwe lijn verkleiningsmachines ook nieuw ontwikkelde trommel- en specialistische vlakzeven gebouwd.

Met het in 2011 overgenomen Amerikaanse Woodsman werd de eerste stap gezet door Terex in de biomassa, (hout)verkleining- en compostering markt. Nu, ruim 3 jaar later, is Terex Enviromental Equipment de naam die wereldwijd gevoerd wordt voor de lijn machines die speciaal gebouwd zijn voor deze industrie.

De lijn verkleiners is op te delen in; semi-sneldraaiende (speciale) verkleiners, chippers en zware verkleiners met horizontale invoer. De aandrijfvermogens liggen hierbij tussen de 300 en 1100 pk, zodat voor iedere toepassing de juiste machine te leveren is.

De eerste trommelzeef die op zeer korte termijn op de markt gaat komen, de TTS620, is voorzien van alle door de markt gewenste features en kan als noviteit de trommels van de meest verkochte trommelzeef ter wereld zonder aanpassingen plaatsen.

TEE ontwikkelt en bouwt de machines geheel in eigen huis. Hiervoor worden de productielocaties in Farwell, Michigan in Amerika en Dungannon in Noord-Ierland gebruikt.

Terex TBG640
De Terex Big Grinder 640 is de grootste verkleiner met horizontale invoer die TEE in productie heeft genomen. Er zal op korte termijn ook nog een kleine broer ten tonele verschijnen.

Met zijn 755 pk sterke aandrijving is de TBG640 zowel wielmobiel als op rups te leveren. De verkleiningsunit wordt direct via een koppeling aangedreven en heeft in inloopopening van 1600 mm breed en 1041 mm hoog. Door deze zware aandrijving en grote invoer is de TBG640 voor grote capaciteiten in te zetten, waarbij door de verschillende maten zeefroosters het gewenste eindproduct kan worden geproduceerd.

Terex TRS 550 Spaleck
Met deze dubbeldeks zeefmachine heeft TEE een zeer speciale zeefmachine in haar lijn die zeer breed inzetbaar is in de moeilijkst te zeven producten. Deze 30-tons rupszeef is namelijk voorzien van een unieke zeefbox, de Spaleck zeefbox, welke is voorzien van een 3D bovendek en een spanwellen onderdek (een flip flop zeefdek).

Het in cascade opgebouwde 3D bovendek zorgt voor een goede afzeving en bescherming van het onderdek. Dit onderdek is een flip flop zeef van 3650 mm lengte welke door zijn unieke bouw- en aandrijftechniek in de moeilijkste te zeven producten open blijft. Door de standaard aanwezige hoekverstelling van de zeefbox kan voor ieder te zeven product de beste instelling worden gevonden.

De TSR550 kan producten van 0.2 tot 120 mm afzeven en is hiermee uniek en is zeer breed inzetbaar in vele verschillende recyclingproducten, grondsoorten en groevematerialen.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines