Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wessem Port Services kiest wederom Terex-Fuchs van Van der Spek Vianen

doorVan der Spek

Wessem Port Services kiest wederom Terex-Fuchs van Van der Spek Vianen

Datum: 8-nov-14


Wessem Port Services heeft door de goede ervaringen met de Terex-Fuchs machines, de goede relatie en nauwe samenwerking met Van der Spek Vianen weer gekozen voor een Terex Fuchs. Ditmaal een Terex-Fuchs MHL360E die gaat worden ingezet voor op- en overslagwerk.

De Nieuwe Terex-Fuchs MHL360E is de 9de nieuwe Terex-Fuchs van de 360-serie die in het zuiden van Nederland is geleverd door Van der Spek Vianen om bij Wessem Port Services (WPS) te worden ingezet.

Om tot een weloverwogen keuze te komen is naast de ervaringen met de Terex-Fuchs MHL360’s door WPS een uitgebreid vergelijk gemaakt met de concurrentie, waarbij op diverse locaties ook overslagmachines van andere merken hun mogelijkheden hebben kunnen laten zien. De keuze van WPS om weer te investeren in een door Van der Spek geleverde Terex-Fuchs zegt genoeg over de ervaringen die hierbij zijn opgedaan en daarbij ging het uiteraard niet alleen om de machineprestaties maar ook om het totale pakket van machine en leverancier.

De nieuwe geleverde machine is gekomen ter vervanging van een Terex-Fuchs MHL360D, welke na vele trouwe dienstjaren en probleemloze draaiuren is ingeruild om bedrijfszeker te blijven. Snel en flexibel reageren op de wensen van de opdrachtgevers staat bij WPS zeer hoog in het vaandel dus de machines in het machinepark moeten een zeer hoge bedrijfszekerheid hebben om onnodige stilstand te voorkomen. Om dit te kunnen garanderen naar hun opdrachtgevers heeft WPS de nieuwe Terex-Fuchs MHL360E bij Van der Spek gekocht met een compleet reparatie- en onderhoudscontract, zodat het onderhoud en eventuele reparaties snel en adequaat kunnen worden uitgevoerd door de technische dienst van Van der Spek.

Wessem Port Services
Wat 40 jaar geleden begon als een bescheiden bedrijf in zand en grind, groeide in de loop der jaren uit tot één van de grootste logistieke dienstverleners in de regio Limburg op het gebied van op- en overslag en bewerking van bulkgoederen. Nog steeds behoort de levering van zand en grind tot het huidige productassortiment. Met de Maas en het Albertkanaal als uitvalsbasis reiken de activiteiten van WPS inmiddels tot over de hele wereld. Centraal gelegen, tussen de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen enerzijds en het Duitse Ruhrgebied anderzijds, staan ze garant voor een snelle en efficiënte aan- en afvoer van grondstoffen. De organisatie beschikt over mobiele kranen die op elke gewenste locatie binnenschepen en coasters kunnen laden en lossen, en over vaste en mobiele breek- en zeefinstallaties die het mogelijk maken om de materialen tot elke gewenste afmeting te bewerken.

WPS maakt bij al deze activiteiten gebruik van zes eigen havens in Nederland en België, in de plaatsen Wessem, Stein, Maastricht, Lanaken en Tessenderlo. De onderneming is actief in diverse bedrijfstakken, met name in de chemische industrie, de (wegen)bouw, papierindustrie, de keramische industrie, de agrarische sector en de containerbranche.

Terex Fuchs MHL360E
De nieuwe Terex-Fuchs MHL360E is net als alle 360’s bij Wessem voorzien van een 18 meter bereik en komt hiermee uitstekend tot zijn recht bij het beladen en lossen van de binnenvaartschepen. Door de 9,7 meter lange giek en 7,8 meter lange steel is het beladen en lossen van 12 tot 14 meter brede schepen geen probleem.

De standaard in hoogte hydraulisch verstelbare cabine kan naast het omhoog gaan tot een zichthoogte van 6,10 meter ook nog 2,2m vooruit gezet worden om bij het laden en lossen goed in het ruim van het schip te kunnen kijken.

Met de nieuwe Terex-Fuchs MHL360E, welke is uitgevoerd met een Tier IV interim motor, loopt WPS qua CO2-uitstoot voorop. De gemonteerde 6-cilinder Deutz TCD 7.8L6 4V levert 190 kw vermogen. Deze motor voldoet aan de nieuwste emissie-eisen die op het moment geleden.

Net als bij alle Terex-Fuchs machines is ook de MHL360E voorzien van een zeer goede en veilig toegankelijke overloop op de achterwagen waar de machinist geheel veilig zijn werkzaamheden kan uitvoeren zonder op de machine te hoeven klimmen met alle risco’s van dien. 

Met de ontwikkeling van de E-serie heeft Terex-Fuchs de MHL360E op vele fronten verder doorontwikkeld ten opzichte van de vorige series. Waar het hydraulisch systeem bij de MHL360D nog via Linde hydrauliekpompen 2 x 330 liter/min leverde, is bij de E-serie 2 x 280 liter/min plus 2 x 140 liter/min beschikbaar via het nieuwe Rexroth hydraulische systeem.

Door de omschakeling naar het nieuwe hydraulische systeem, dat ook al enkele jaren zijn voordelen heeft bewezen op de Terex-Fuchs MHL380-serie, is de nieuwe E-serie ruim 20{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} sneller geworden in zijn hydraulische bewegingen. Tevens zijn door de extra oliestromen gecombineerde bewegingen sneller, soepeler en zeer belangrijk zuiniger uit te voeren. Om ook in de vroege morgen en avondschemering goede verlichting te hebben is de nieuwe MHL360E op wens van de klant uitgevoerd met extra verlichting op de cabine, giek en lepelsteel. Tevens is er op de lepelsteel een extra camera gemonteerd, waardoor ook bij het lossen onder de ruimen door de machinist goed zicht op de grijper is, zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan. De gemonteerde overdrukunit zorgt ervoor dat de machinist onder alle omstandigheden veilig in zijn cabine kan werken.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines