Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van der Spek Vianen levert een Breining Mono 500 FU aan AWS Asfaltwerken

doorVan der Spek

Van der Spek Vianen levert een Breining Mono 500 FU aan AWS Asfaltwerken

Datum: 6-dec-14

Op een koude decemberdag heeft AWS Asfaltwerken uit Someren een nieuwe Breining Mono 500 FU voegvulketel in bedrijf genomen. Er worden die dag scheuren op een parkeerplaats in Venlo gerepareerd.

Rob Muijen en Johan Vlemmix, de 2 eigenaren van AWS, zijn druk bezig de scheuren in het asfalt voor te bereiden om gerepareerd te worden met voegvulmateriaal. Dit gebeurt met een hete lucht lans die werkt op gas in combinatie met lucht op hoge druk. Zo worden de scheuren schoon geblazen en voorverwarmd. Hierna kunnen de scheuren afgevuld worden met voegvulmateriaal. Dit gebeurt met de nieuw geleverde Breining Mono 500 FU voegvulketel.

De Breining mono 500 FU is een machine om bitumen, voegvulmateriaal te versmelten. Door middel van een voegvulpomp word het voegvulmateriaal verpompt en zo in de scheuren in het wegdek aangebracht. De opstookketel heeft een inhoud van 500 liter. Hierdoor kan men een ruime productie maken. De ketel heeft bovenin een smeltrooster waar continu voegvulblokken geplaatst kunnen worden. Deze worden dan versmolten tot vloeibaar materiaal waarna het verpompt kan worden.

Het voegvulmateriaal wordt indirect verwarmd door middel van een dieseloliebrander. De dieseloliebrander verwarmt de thermische olie, waarna de thermische olie rondgepompt wordt. Zodoende heeft men een gelijkmatige opwarming van het voegvulmateriaal en is de kans op verbranden van het materiaal zeer klein. Het voegvulmateriaal wordt door middel van een horizontaal roerwerk in beweging gezet, waardoor de opwarming nog gelijkmatiger gebeurt.

Om na de werkzaamheden het materiaal op temperatuur te houden is de Mono 500 FU uitgevoerd met een nachtverwarming. De nachtverwarming werkt op 220 volt, zodat de ketel veilig op temperatuur kan blijven. 

Van der Spek Vianen levert naast Breining voegvulketels een compleet pakket machines aan op het gebied van wegdekreparatiemachines. Het leveringsprogramma bestaat onder andere uit asfalt thermo container ATC, bitumen sproeimachines, kleine opstookketels voor het versmelten van voegvulmateriaal, hete lucht lans en diverse kleine machines voor kleinere reparaties.
Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines