Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vier Liebherr torenkranen bouwen het hoogste gebouw van de wereld in Jeddah, Saoedi Arabie«

doorVan der Spek

Vier Liebherr torenkranen bouwen het hoogste gebouw van de wereld in Jeddah, Saoedi Arabie«

Datum: 11-dec-14

Het eerste gebouw ter wereld hoger dan 1.000 meter wordt de Kingdom Tower in Jeddah, Saoedi Arabië. Sturende kracht achter het project is Prins Al-Waleed bin Talal al-Saoed. In de wolkenkrabber komt een Four Seasons hotel, flats met Four Seasons service, kantoorruimte, luxe appartementen en een cirkelvormig uitkijkplatform op 610 m hoogte met een diameter van 30 meter. De toren is het belangrijkste project van het 20 miljard dollar kostende Kingdom City. De voorbereidende testen voor de fundering zijn reeds eind 2011 begonnen.

Liebherr gaat voor dit project 4 torenkranen uit de HC-L serie leveren. Volgens de laatste plannen worden dit 3 stuks Liebherr 280 HC-L en één Liebherr 357 HC-L. Experts binnen de afdeling Tower Crane Solutions (TCS) van Liebherr zullen de hoofdaannemer ondersteunen in het kiezen van de meest efficiënte en economische kraanoplossing.

De drie Liebherr 280 HC-L topkranen zullen de zijvleugels van de Kingdom Tower bouwen. De kranen worden verankerd aan de buitenzijde van het gebouw en zullen haakhoogtes van ca. 400 meter bereiken. De zwaardere Liebherr 357 HC-L zal de top van het gebouw op ca. 1.000 meter af gaan maken. Om deze hoogte te bereiken zal de torenkraan binnen het gebouw mee omhoog klimmen.

Om de verschillende onderliggende hoogtes te bereiken zullen alle kranen in verschillende stadia omhoog klimmen. Hiervoor zijn ze gemonteerd op uitkragende gedeeltes aan de buitenzijde van het gebouw. De Liebherr 280 HC-L topkranen zullen met behulp van elkaar geklommen en gedemonteerd worden.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines