Search
Close this search box.

H4a neemt Breining Smart 1300 sproeimachine in gebruik!

doorVan der Spek

H4a neemt Breining Smart 1300 sproeimachine in gebruik!

Datum: 18-jun-09

De Smart 1300 is een sproeimachine om emulsie en kleeflaag aan te brengen op het wegdek.

De bitumen worden verwarmd door middel van een oliebrander. De oliebrander is thermosstatisch geregeld.

De tank heeft een inhoud van 1300 liter en is standaard uitgevoerd met een handlans. Als optie is deze Smart 1300 uitgevoerd met een spuitbalk met een standaard breedte van 1,6 meter en heeft een klapbaar deel om de balk te verbreden naar 2,5 meter.

De spuitbalk bedient men door middel van een afstandbediening vanuit het trekkend voertuig. Iedere sproei nozzle kan ook handmatig in of uitgeschakeld worden, zodat er verschillende breedtes met de balk verspoten kunnen worden.

Door middel van de bitumenpomp kan de Smart 1300 circuleren om de bitumen op temperatuur te houden. De Smart 1300 is uitermate geschikt om reparatiewerkzaamheden aan het wegdek te verrichten, maar kan ook met de sproeibalk grotere oppervlakken aanpakken. Met de pomp kan de Smart ook gevuld worden. Er is een aparte zuigleiding aangebracht om de tank vanuit een vat of tank te vullen.

H4A gaat de machine voornamelijk inzetten voor het aanbrengen van slijtlagen en reparatiewerkzaamheden. De voorloper van H4A  (Holding de Vier Ambachten) is op 31 december 1968 opgericht. 8 regionale wegenbouwbedrijven bundelden toen al hun krachten om samen de productie en verwerking van asfalt te gaan doen in de ZA&A (Zeeuwse Asfalt- en Aannemingsmaatschappij).
Door fusies en overnames is
H4A  geworden tot wat het nu is: een modern geoutilleerd en in vele disciplines van bouw en infrastructuur actief bedrijf met ruim 230 vaste medewerkers.

Van der Spek, Bouwmachines