Zoek
Sluit dit zoekvak.

3de Hyundai HL760 geleverd aan Baecke B.V. door Van der Spek Vianen B.V.

doorVan der Spek

3de Hyundai HL760 geleverd aan Baecke B.V. door Van der Spek Vianen B.V.

Datum: 17-jun-09

De nu geleverde Hyundai HL760-7A vervangt een Hyundai HL760-7 welke na vele jaren, met werkweken tot wel 100 uur in de week, plaats moest maken voor een nieuwe.

Loonbedrijf Baecke B.V. uit Nieuw-Namen zet de Hyundai in bij het verladen van zout dat gelost wordt uit schepen bij een zoutfabriek in de haven van Antwerpen.

Voor Baecke was de keuze voor wederom een Hyundai niet moeilijk. De HL760-7’s die in het bedrijf werkzaam zijn zorgen al jaren voor een probleemloze inzet in de zware omstandigheden welke voorkomen bij de op- en overslagwerkzaamheden in de havens.

Gezien de lange dagen tot wel 16 uur per dag en de agressieve producten waarin de machine werkt, is hij voorzien van een Groeneveld centrale vetsmering, zodat de pennen en bussen continu gesmeerd worden en er geen zout naar binnen kan dringen bij de scharnierpunten. Om de machine te beschermen is op kwetsbare plaatsen waar het zout contact heeft met het lakwerk tectyl aangebracht.

Een 6-cilinder turbodiesel Cummins QS B6.7 motor zorgt met ruim 217 PK voor de aandrijving van de machine, uiteraard voldoet hij aan de nieuwste Tier-III emissie eisen.

Verder is de machine geleverd op de standaard Hankook banden en een 3100 liter dichte bak met vaste ophanging.

 

Van der Spek, Bouwmachines