Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Dynapac SD2500C geleverd aan De Jong in Beesd

doorVan der Spek

Nieuwe Dynapac SD2500C geleverd aan De Jong in Beesd

Datum: 21-jul-11

Onlangs heeft Van der Spek Vianen via de werkplaats in Vianen een tweede Dynapac asfaltafwerkmachine geleverd aan De Jong in Beesd. Zoals alle machines is ook de nieuwe asfaltafwerkmachine geleverd in de bekende De Jong kleuren. 

Al eerder werd een wielmobiele Dynapac afwerkmachine geleverd. Naast de asfaltafwerkmachines heeft De Jong ook nog een Dynapac PL500T halve meter frees en een Dynapac tandemwals. Al deze machines zijn door Van der Spek Vianen geleverd.

De nieuw geleverde Dynapac is de geheel nieuw ontwikkelde Dynapac SD2500C, welke is uitgerust met de gepatenteerde V600VTE afwerkbalk. Deze balk kenmerkt zich door de zeer vele afstelmogelijkheden. Hierdoor is deze altijd optimaal af te stellen op de uit te voeren werkzaamheden. De balk heeft een basisbreedte van 3,0 meter en is hydraulisch uitschuifbaar naar 6,0 meter.

De machine is voorzien van een geheel vernieuwd bedieningsconcept. Zo kan de machinist zijn stoel in diverse standen zetten, waardoor het zicht op het werk uitstekend is. Ook het nieuwe dashboard is erg overzichtelijk en eenvoudig te bedienen. De SD2500C is op wens van De Jong uitgevoerd met een cabinedak, iets dat in Nederland steeds vaker voorkomt. Het cabinedak van Dynapac is robuust en kan eenvoudig in transportstelling worden gebracht.

Met het geluidsniveau is een zeer grote vooruitgang geboekt. De machine is zeer geluidsarm geworden door het toepassen van een hydraulisch aangedreven koelventilator. Door de toepassing van deze koelventilator wordt ook het brandstofverbruik gereduceerd.
Voor de aandrijving van de Dynapac is een Cummins QSB 6.7 C173 6-cilinder turbodiesel verantwoordelijk welke 129 kW produceert.

Aannemingsbedrijf De Jong en Zoon Beesd B.V. en Zuurmond Groen B.V. (De Jong Zuurmond) zijn zusterbedrijven die in de praktijk opereren als één organisatie. De bedrijven worden aangestuurd vanuit de centraal gelegen vestiging in Beesd.

Het speerpunt van de bedrijfsfilosofie is het aanbieden van de totale dienstverlening als het om onderhoudswerkzaamheden aan droge- en natte infrastructuur gaat. Dit omvat het onderhouden van (water)wegen en de daarbij behorende kunstwerken (viaducten, tunnels, bruggen, etcetera) in de ruimste zin van het woord.
Concreet houden de bedrijven zich onder meer bezig met:
– reinigen van wegen, kolken, rioleringen en tunnels;
– verwijderen van zwerf-, grof- en drijfvuil langs (water)wegen;
– ledigen en reinigen van afvalcontainers;
– maaien van gazons, bermen, dijken;
– onderhouden van bomen en beplantingen;
– vegen van (ZOAB-) verhardingen;
– aanbrengen van wegmarkeringen;
– gladheidsbestrijding;
– plaatsen, onderhouden en repareren van geleiderailconstructies;
– verzorgen van alle mogelijke soorten verkeersafzettingen;
– repareren en conserveren van beton- en staalconstructies;
– verrichten van baggerwerkzaamheden in den natte en in den droge;
– onderhouden van waterwegen, vaargeulen, zandwinning, peilwerkzaamheden, etcetera.

Van der Spek, Bouwmachines