Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hyundai HL740-9 geleverd aan K. Hilgen Grondverzet B.V. in Emmer-Compascuum

doorVan der Spek

Hyundai HL740-9 geleverd aan K. Hilgen Grondverzet B.V. in Emmer-Compascuum

Datum: 26-jul-11

Via de vestiging in Marïenberg heeft Van der Spek een nieuwe Hyundai HL740-9 wiellader geleverd aan K. Hilgen Grondverzet B.V. 

K. Hilgen Grondverzet B.V. is een grondverzet- en verhuurbedrijf dat sinds 1995 werkzaam is in de grond-, weg- en waterbouw. Zij zijn o.a. actief met grondverzet, grond- en zand transport, het leveren zand en grond, machineverhuur, straat- en rioolwerkzaamheden.

Voor allerlei voorkomende werkzaamheden bij deze activiteiten heeft Hilgen geïnvesteerd in de nieuwe Hyundai HL740-9, welke na een zeer succesvol verlopen demo de voorkeur heeft gekregen van zowel de machinisten als de bedrijfsleiding van Hilgen.

De dash-9 wielladers zijn standaard uitgerust met een nieuw hydraulieksysteem. Het nieuwe, lastafhankelijke hydraulische systeem met een plunjerpomp met variabele opbrengst en een gesloten hoofdventielblok zorgt voor een zeer efficiënt hydraulisch vermogen en daardoor een lager energie- en brandstofverbruik. Dit gekoppeld aan de ZF-volautomatische transmissie zorgt voor maximale duurzaamheid en zo min mogelijk verlies van vermogen, een hogere rijsnelheid en lage geluidsniveaus.

De nieuwe Hyundai HL740-9 is voorzien van een hydraulische snelwissel, waardoor gemakkelijk kan worden gewisseld tussen de verschillende bakken.

Verder is de laadschop uitgevoerd met centrale smering en luchtgeveerde stoel. Daarnaast is de machine bovendien standaard voorzien van een achteruitrijdcamera en hydraulisch geregelde temperatuur gestuurde omkeerfan.

Van der Spek, Bouwmachines