Nieuwe Powerscreen Warrior 800 geleverd aan Van Ooijen in Woerden

doorVan der Spek

Nieuwe Powerscreen Warrior 800 geleverd aan Van Ooijen in Woerden

Datum: 15-jul-11

Via dochterbedrijf Marijs Recyclingtechniek heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Powerscreen Warrior 800 in bedrijfskleur geleverd aan Van Ooijen in Woerden.

De nieuwe 18-tons dubbeldeks rupsmobiele zeefmachine is ontstaan door goed te luisteren wat de wensen waren in de markt. Deze vroeg om een compacte, gemakkelijk te transporteren zeefmachine welke toch zijn mannetje staat als het gaat om capaciteiten en inzetbaarheid in de verschillende te zeven producten. Door deze combinatie zijn er al diverse Warrior 800 zeefmachines werkzaam, welke geleverd zijn door Marijs Reyclingtechniek.

Het hart van de machine is een dubbeldeks zeefbox welke een lengte heeft van 2770 mm en 1220 mm breed is. Het zeefoppervlak van het boven- en onderdek zijn gelijk. In de box kan gekozen worden voor vele verschillende zeefmedia, van vingerdekken, flexmatten, snarendekken tot gewone traditionele, vierkant geweven dekken, zodat iedere zeefklus mogelijk gemaakt kan worden.

Voor het afvoeren van de gezeefde fracties is de Warrior 800 voorzien van hydraulisch inklapbare banden, welke alle zijn uitgevoerd met variabele snelheidsregeling.

Van Ooijen in Woerden is een aannemingsbedrijf op het gebied van grond-, weg- en waterbouw en bestaat ruim 40 jaar. Van Ooijen beschikt over een team van circa 25 ervaren en gemotiveerde mensen en uitstekende contacten met professionele onderaannemers, elk met hun eigen specialismen.

Met deze middelen wordt gestreefd naar het leveren van een kwalitatief goed product en wordt veel aandacht besteed aan de nazorg. Deze kwaliteit is ook officieel gewaarborgd onder de certificaten VCA, NEN-ISO 9001 en BRL7500.

Sinds 1997 beschikt Van Ooijen over een groot terrein, gelegen aan een parallelweg naast de snelweg A12. Dit terrein is gedeeltelijk ingericht voor de opslag van baggerspecie. Dit terrein heeft een grootte van ca. 4,2 ha en de opslagcapaciteit voor bagger is ca. 55.000 m3.
Een gedeelte van de opslagcapaciteit is voorzien van een speciale folielaag en is daardoor geschikt voor opslag van baggerspecie van klasse 3 en 4 (klasse niet toepasbaar conform Besluit Bodemkwaliteit). De overige depots zijn geschikt voor het opslaan van baggerspecie van klasse 0, 1 en 2 (klasse AW, A en B conform Besluit Bodemkwaliteit).

Het depot is een zogenaamd doorgangsdepot. Dit wil zeggen dat de aangevoerde baggerspecie (afhankelijk van kwaliteit) na een periode van indroging, rijping en diverse bemonsteringen weer ingezet wordt als grond in diverse toepassingen.

Er wordt niet alleen baggerspecie geaccepteerd en opgeslagen, maar Van Ooijen verzorgt ook de baggerwerkzaamheden en het transport van baggerspecie.

Het overige gedeelte van het terrein is ingericht voor het opslaan van secundaire bouwstoffen. Hier wordt o.a. bouw- en slooppuin uit eigen werken, maar ook door derden, gestort. Een aantal maal per jaar wordt dit puin gebroken en gezeefd en weer klaar gemaakt voor hergebruik.

De nieuwe Warrior 800 zal dus ingezet gaan worden in de vele toepassingen waarin Van Ooijen actief is.

Van der Spek, Bouwmachines