Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hyundai 145LCR-9 binnendraaier voor GKB in Barendrecht

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai 145LCR-9 binnendraaier voor GKB in Barendrecht

Datum: 11-jul-11

Van der Spek Vianen heeft onlangs een nieuwe Hyundai 145LCR-9 binnendraaier geleverd aan GKB in Barendrecht. Het is voor GKB de eerste Hyundai in het zeer uitgebreide machinepark waarmee GKB actief is. 

Goede referenties vanuit de markt en een luisterend oor voor de gewenste uitvoering heeft GKB doen beslissen om voor een Hyundai te kiezen, geleverd door Van der Spek Vianen. Natuurlijk heeft de zeer uitgebreide garantie van 5 jaar of 7.500 draaiuren die op de Hyundai door Van der Spek wordt gegeven een positieve invloed gehad op de genomen beslissing.

De Hyundai R145LCR-9 is op wens van GKB uitgerust met alle functies, zodat er veel verschillende aanbouwdelen aan de machine gemonteerd kunnen worden, zoals een sorteergrijper, kantelbak of trilblok. Tevens is de machine voorzien van extra verlichting op de cabine aan de voor- en achterzijde. Op het contragewicht is een camera gemonteerd, waardoor de machinist ook in de krappe ruimtes waar hij vaak zal werken goed zicht aan de achterzijde heeft.
De machine is voorzien van 800 mm rupsplaten. Deze rupsplaten zijn in samenwerking tussen Van der Spek en GKB voorzien van kunstofblokken. Deze blokken zorgen ervoor dat het straatwerk niet beschadigt.

GKB is een uniek familiebedrijf. In 1946 opgericht door Jan en Pieter-Arie Kraaijeveld. Onder de naam Gebr. J. en P.A. Kraaijveld sneden zij riet en biezen in de grienden en kapten zij rijshout. Het riet en de biezen werden voor uiteenlopende producten toegepast. Het wilgenhout werd gebruikt bij de Deltawerken en dijkverzwaring, onder meer voor het vervaardigen van de zinkstukken.

Zes kinderen van Pieter-Arie en drie kinderen van Jan kwamen in de zaak. En ook de derde generatie Kraaijeveld bleek het familiebedrijf een warm hart toe te dragen. Inmiddels is GKB in handen van in totaal 18 familieleden, terwijl er ook onder de medewerkers nog 7 familieleden zijn. Al is GKB met 80 medewerkers flink gegroeid. De hechte familieband bepaalt de cultuur, inzet en betrokkenheid van het team. Juist dat unieke karakter van GKB spreekt veel opdrachtgevers aan.

GKB is gespecialiseerd in civieltechnische en cultuurtechnische projecten en groenvoorziening. Dit mag u breed opvatten. Als een gemeente of organisatie een buitenruimte wilt creëren waarin het prettig wonen en/of werken is, dan zijn ze bij GKB aan het juiste adres.

Van groenstroken en sportvelden tot watergangen en straatmeubilair: de inrichting en het onderhoud zijn gevarieerd. Juist dat is een reden dat steeds meer gemeenten en andere organisaties GKB als hun partner kiezen bij de inrichting en het beheer van de buitenruimte.
 

Van der Spek, Bouwmachines