Nieuwe Dynapac F 5 CS geleverd aan Versluysgroep

doorVan der Spek

Nieuwe Dynapac F 5 CS geleverd aan Versluysgroep

Datum: 22-aug-11

Van der Spek Vianen leverde onlangs een nieuwe Dynapac F5CS asfaltafwerkmachine aan de Versluys Groep in Bodegraven.

Al meer dan een eeuw zorgt de Versluys Groep vanuit twee organisatieonderdelen voor veilige en goede wegen.
Het aannemers- en wegenbouwbedrijf Versluys & Zoon realiseert, op een duurzame wijze, grond-, weg- en waterbouwkundige projecten, terwijl Versluys Verkeerstechniek de specialist is op het gebied van (tijdelijke) verkeersmaatregelen.

De Versluys Groep heeft als uitgangspunt voor alle werkzaamheden doordacht omgaan met kwaliteit, Arbo en milieu, waarbij een evenwicht wordt gezocht tussen economische-, sociale- en milieubelangen. Integratie van de nieuwste technieken en een voortdurende innovatie in materieel en werkmethoden zijn hiervoor belangrijke pijlers. Hierin past zeker de investering in de nieuwe moderne Dynapac.

Onlangs zijn een aantal punten aan de F 5 CS verbeterd. De machine is stabieler geworden door het chassis op diverse punten door te ontwikkelen en de machine is in geluidproductie een stuk naar beneden gegaan.

Bij de ontwikkeling van de Dynapac F 5 CS is nauwlettend gekeken naar het bedieningscomfort en de prestaties van de machine. Zo is de machine uitgevoerd met een concept waarbij bedieningsvriendelijkheid en snelheid voorop staan. Het dashboard van de machine is uitermate overzichtelijk.

De Dynapac F 5 CS is uitgevoerd met een elektrisch verwarmde afwerkbalk. De machine is ondanks de geringe afmeting in staat grote prestaties te leveren. De balk van de machine heeft een basisbreedte van 1,2 meter en is hydraulisch uitschuifbaar tot 2,4 meter.

Eventueel kan de machine geleverd worden met verbredingstukken waarmee de totale breedte op 3,10 meter komt. Indien er smaller moet worden gedraaid dan 1,2 meter, kan de balk voorzien worden van versmallingsloffen. Met deze delen kan de werkbreedte tot 50 cm gereduceerd worden.

De F 5 CS is uitgevoerd met een krachtige Deutz watergekoelde dieselmotor. Omdat de machine compact is uitgevoerd kan men op kleine paden, bijvoorbeeld in een park, uitstekend eenvoudig manouvreren. Het zicht voor de machinist rondom de machine is uitstekend. De machine is standaard geleverd met biologisch afbreekbare hydraulische olie. 

Van der Spek en Versluys zijn zeker geen onbekenden van elkaar. De afgelopen jaren vonden al diverse machines hun weg van Vianen naar Bodegraven.
 

Van der Spek, Bouwmachines