Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wederom nieuwe Terex-Fuchs geleverd aan Bos Recycling in Groningen

doorVan der Spek

Wederom nieuwe Terex-Fuchs geleverd aan Bos Recycling in Groningen

Datum: 23-aug-11

Van der Spek Vianen heeft via de vestiging Noordoost in Marïenberg een nieuwe Terex-Fuchs geleverd aan Bos Recycling in Groningen.

Na vele jaren tot volle tevredenheid te hebben gedraaid met een eveneens door Van der Spek geleverde Terex-Fuchs was de keuze voor een nieuwe Terex-Fuchs snel gemaakt. Ditmaal werd een Terex-Fuchs MHL350 ingeruild op een Terex-Fuchs MHL350D.

De nieuwe machine is geheel gespoten in de bedrijfskleur van Bos Recycling.

De 35-tons Fuchs MHL350D is uitgerust van een 8,5 meter giek en een 7,2 meter lepelsteel, waardoor een maximaal bereik van 16 meter ontstaat. Aan de machine is een orginele Terex-Fuchs 600 liter half-opengrijper meegeleverd.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL350D is een 7,2 liter Deutz 6-cilinder Tier III motor met 148 kW verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine ten opzichte van de vorige serie met 3 dB verminderd. De koeling is vergroot, zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermostatisch geregeld, waardoor de motor altijd de juiste bedrijfstemperatuur heeft.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een goede zichthoogte bereikt worden voor goed zicht bij het beladen van schaar, vrachtwagens en schepen.

Om in de komende jaren zeker te zijn van de exploitatiekosten en niet voor verrassingen te komen staan, heeft Bos Recycling er voor gekozen een volledig reparatie- en onderhoudscontract af te sluiten bij Van der Spek.

Bos Recycling is gespecialiseerd in handel, opslag en transport van ferro en non-ferro metalen, ijzersloopwerken en containerverhuur. Ze zijn gevestigd aan de Milieuboulevard te Groningen. Hier zijn diverse bedrijven die zich met het milieu bezighouden bij elkaar gevestigd.

In principe sloopt Bos Recycling alles wat met metalen te maken heeft. Men is dus eigenlijk ijzersloopwerker; sloopwerken gericht op het staal. Daarbij gebruikt men technieken, zoals snijbranden om het materiaal te kunnen verkleinen. Bos Recycling sloopt indien gewenst ook de metalen uit verschillende objecten. Met hun rupskraan voorzien van een schrootschaar, is men tevens in staat grotere sloopwerken te realiseren.

De metalen worden gerecycled. Dat geldt niet alleen voor ijzersoorten, de ferro’s, maar ook de non ferro’s zoals koper, aluminium, roestvrijstaal en speciale legeringen metaal. Bos Recycling haalt het oude metaal op in één van haar eigen containerauto’s, de recyclingspecialisten controleren de metalen en zorgen dat deze worden gesorteerd op soort en kwaliteit, zodat de metalen op basis van die indicatie gescheiden kunnen worden.

Veel oude metalen verkleint men met de schaar, een Lefort. Deze knipschaar verwerkt het oude metaal tot compacte kleine delen van verschillende maten. Vervolgens vindt opslag plaats binnen het eigen bedrijf, waar de metalen wachten op hergebruik. Het metaal vindt zo zijn weg naar verschillende toepassingen voor hergebruik. Waar mogelijk worden de gerecyclede producten via de eigen kade verladen in binnenvaartschepen of per vrachtwagen afgevoerd  naar de volgende stap in recyclingproces.
 

Van der Spek, Bouwmachines