Categorie archief MVO

door-Van der Spek-

Van der Spek behaalt GOUD

Onlangs heeft Van der Spek Vianen het certificaat GOUD behaald voor het BMWT-Keur Duurzame Bedrijfsvoering. Dit is vooral te danken aan de inzet van onze medewerkers, die hier hard aan gewerkt hebben. Uiteraard zijn we trots op deze mooie prestatie!

De Stichting BMWT-Keur heeft een eigen duurzaamheidskeur ontwikkeld. Daarmee kunnen deelnemende bedrijven zoals Van der Spek hun prestaties op het gebied van duurzaamheid zichtbaar maken naar hun klanten en relaties. Het certificaat is verleend na een onafhankelijke audit door TÜV Rheinland. Van der Spek heeft het hoogste niveau, namelijk GOUD, behaald.

Van der Spek zet zich al jaren in voor het verduurzamen van de bedrijfsvoering en het vergroten van milieubewustzijn binnen de organisatie. Maar het kan altijd beter en de ontwikkelingen op dit gebied staan ook niet stil. Van der Spek vindt het belangrijk om een positieve bijdrage te leveren aan het verlagen van de CO2-footprint en het zo min mogelijk belasten van het milieu. Daar zullen we ons de komende jaren ook voor blijven inzetten.

Voor meer informatie over het duurzaamheidskeurmerk en de 3 verschillende niveaus, ga naar de BMWT site: Keur Duurzame bedrijfsvoering.

doorVan der Spek

HYBRIDE PRIMEUR BIJ VAN DER SPEK VIANEN B.V.

Onlangs is in Vianen een heuse primeur gearriveerd.

De nieuwe plug-in hybride CIFA Magnum MK28 ENERGYA mixerpomp is na uitvoerig testen in de fabriek van CIFA op transport gegaan naar Nederland.

De mixerpomp is voorzien van een 4-delige mast, waarvan de laatste twee mastdelen van carbon zijn. Dit resulteert in een gewichtsbesparing, waardoor er optimaal beladen kan worden.

Uiterlijk is de ENERGYA-mixerpomp, net als de hybride mixer uit de ENERGYA-serie, direct te herkennen aan de stijlvolle polyester bekleding van de pomp en het achterste deel van de mixertrommel.

Met de mixerpomp uit de ENERGYA-serie kan de machine volledig elektrisch afstempelen, de mixertrommel beladen en gelost worden, de 4-delige mast uitvouwen en bediend worden en beton verpompen. Kortom, een volledig groene betonstort met een mixerpomp.

Van der Spek Vianen B.V. is een voorloper op het gebied van elektrische en hybride bouwmachines.

Naast diverse elektrische graafmachines van Hyundai, Powerscreen zeefmachines, volledig elektrische Turbosol aanhangerbetonpompen en de onlangs in gebruik gestelde asfaltspreidmachine van Dynapac, is de CIFA-mixerpomp een welkome aanvulling op het duurzame leveringsprogramma van Van der Spek.

De innovatieve hybride MK28E mixerpomp wordt volledig af fabriek geleverd door CIFA en kan tijdens het pompen worden opgeladen op de bouw of tijdens het laden van beton op de betoncentrale. Met de optionele snellader is de batterij in een uur weer volledig opgeladen.

Bovendien is het voertuig uitgerust met een KERS-systeem (Kinetic Energy Recovery System), dat ervoor zorgt dat de energie die ontstaat tijdens het remmen onderweg wordt opgeslagen.

Op dit moment wordt de mixerpomp in de werkplaats in Vianen gereed gemaakt en zal deze, na de RDW-keuring en uitgebreide instructie voor onze monteurs, bij diverse klanten gedemonstreerd worden.

Binnenkort meer nieuws over deze unieke plug-in hybride mixerpomp van CIFA. ’s Werelds marktleider in mixerpompen!

doorVan der Spek

“STEINERT Waste Recycling: LIVE” registreer u nu voor 30 juni a.s.

“STEINERT Waste Recycling: LIVE” registreer u nu voor 30 juni a.s. en ervaar meer over oplossingen en referenties – live vanaf de nieuwe afvalsorteerlijn in het STEINERT Test Center

Met verschillende voorbeelden van onze klanten uit de sectoren industrieel afval en recycling van lichte verpakkingen informeert STEINERT u over kansen en uitdagingen op de gemeenschappelijke weg naar een optimale sorteeroplossing – live vanaf de nieuw opgezette en met de modernste sorteersystemen uitgeruste afvalsorteerlijn in ons Test Center in Pulheim bij Keulen.

De nieuwe lijn helpt klanten om voorafgaand aan de bouw- of aanpassing van een sorteersysteem het sorteren van het materiaal waarmee zij te maken hebben, zo realistisch mogelijk te simuleren en te testen, zodat ze zeker weten dat hun investering zijn vruchten afwerpt.

STEINERT heeft zich buitengewoon intensief met het uitdagende onderwerp beziggehouden en in de nieuwe afvalsorteerlijn naast de eigen sorteersystemen ook diverse voorbereidingszones geïntegreerd die in de praktijk vaak voorkomen. Hierbij te denken aan zeven, windshiften en zelf een ballistische scheider.

Andreas Jäger, Global Sales Director Waste Recycling, en Hendrik Beel, directeur van STEINERT UniSort GmbH, zijn de gastheren bij dit online-event. Presentatrice Janine Mehner leidt de belangstellenden door het ca. 1 uur durende programma. Om zeker te weten dat zich ook bij het tweede livestream-event van STEINERT niemand zal vervelen, is er weer gezorgd voor een afwisselend en levendig programma. De twee gastheren beantwoorden de vragen van de kijkers live en geven een overzicht van de ingebouwde sorteersystemen. Andreas Jäger en Hendrik Beel geven een gedetailleerd beeld van de problemen die zich bij het sorteren voordoen en de enorme uitdagingen die dit met zich meebrengt. Ook geven ze technische uitleg bij de oplossing. Hierbij speelt onder andere de separatie van hout, kunststoffen zoals PE (polyethyleen) en PP (polypropyleen), mineralen, zwarte objecten en materiaal dat de neiging heeft om te zweven zoals papier, een belangrijke rol. Op het gebied van lichte verpakkingen legt Hendrik Beel uit hoe er uitsluit-fracties- en producten gedefinieerd kunnen worden door middel van sorteerprogramma’s op basis van artificiële intelligentie (AI). Met deze techniek kunnen materialen worden opgespoord die het sorteerproduct in gevaar brengen en kunnen deze worden gesepareerd (bijv. siliconenkit-kokers). De kwaliteit van de PE-fractie blijft op deze manier hoog. Daarnaast wordt ingegaan op de nieuwste inzichten over het scheiden van lichte verpakkingen in de verschillende groepen materialen waarvan ze zijn gemaakt. Naast polyethyleen, polypropyleen, polystyreen, zwarte kunststoffen, PET-flessen en PET-schalen zijn dat drankpakken, PE- en PP-folie, papier en karton.

Datum:    woensdag 30-6-2021

Tijd:         09:00-10:15 uur in het Engels

                13:00-14:15 uur in het Duits

Aanmelding voor de livestream: https://steinertglobal.com/digital-academy/steinert-waste-recycling-live/

Nieuwe afvalsorteerlijn klaar voor gebruik

Vanaf nu kunnen klanten op industriële schaal gebruikmaken van onze testmogelijkheden. De uit te voeren werkzaamheden en de voorbereidingszones voor het materiaal komen overeen met die bij een reëel recyclingbedrijf. Zo kunnen de testen bijzonder realistisch worden uitgevoerd, zodat de eisen, de haalbaarheid en de return on investment kunnen worden gesimuleerd en er met gegevens en feiten zekerheid kan worden verkregen over de vraag of investeren verantwoord is. De installatie is behalve met magneten van STEINERT ook uitgerust met de nieuwste optische sorteersystemen en realistische voorbereidingszones. Meld u aan op uw STEINERT-contactadres en leg een tijdstip vast.

Hier draait het om op 30 juni: de nieuwe afvalsorteerlijn voor het uitvoeren van testen bestaat uit klassieke magneten, non-ferro-metaalscheiders, sensorgebaseerde sorteersystemen en realistische voorbereidingszones.

Over STEINERT

STEINERT kan terugkijken op 130 jaar bedrijfsgeschiedenis: Het familiebedrijf uit Keulen behoort tot de belangrijkste ondernemingen ter wereld op het gebied van sensorsortering en magnetische separatie in de afval- en metaalrecyclingindustrie en de mijnbouw. Met 340 medewerkers genereert STEINERT een jaaromzet van ca. 100 miljoen euro. Naast 50 vaste verkooppartners, dealers en joint-ventures op de hele wereld heeft de onderneming dochtermaatschappijen in Duitsland, Australië, Brazilië en de VS.

doorVan der Spek

Van der Spek is klaar voor HVO100

HVO100 is een nagenoeg CO2-neutraal alternatief voor diesel, en is de meest duurzame brandstof van dit moment. Het kan technisch gezien probleemloos in alle moderne dieselmotoren gebruikt worden. Wilt u weten of uw machine ook geschikt is voor HVO100? Neem dan contact met ons op en we helpen u verder.

doorVan der Spek

Bijzondere Hyundai HX260AL voor GMB; klaar voor de toekomst!

Onlangs leverde Van der Spek een wel heel bijzondere Hyundai HX260AL aan GMB.

Bij GMB zorgen ze dat de machinisten niets te kort komen, de machines zijn zeer compleet uitgerust zodat het werk nauwkeurig en efficiënt uitgevoerd kan worden.

Speciaal voor de machinist gaat deze Hyundai HX260AL nog een stapje verder.

Vorig jaar stond het leven van Hans op zijn kop, de ervaren vakman moest door een motorongeluk helaas zijn been missen. Hans is een machinist in hart en nieren, met zijn enorm positieve instelling had hij één doel voor ogen; weer op de kraan draaien.

Van der Spek is samen met GMB op zoek gegaan naar mogelijkheden om dit te verwezenlijken. Gezamenlijk is het idee van een lift ontstaan en later is Groeneveldt Grijpers ingehaakt om dit idee uit te werken en te produceren. Het resultaat mag er zijn, de afstand bestuurbare hydraulische lift werkt snel en veilig. Op deze manier kan Hans eenvoudig op en van de machine komen.

Naast de lift zijn er nog meerdere speciale aanpassingen aan de machine gedaan: voor het starten van de motor is een extra startknop gemonteerd, de loopbordessen zijn extra breed uitgevoerd, extra handrailingen op de bovenwagen voor goede houvast, automatisch motorolie peil- en bijvulsysteem, de Trimble GPS ontvangers vast gemonteerd, Engcon track control voor rijden met scroll-knoppen in de joy-sticks, brandstofvulpomp aangepast voor tanken vanaf grondniveau, verlichting op afstandsbediening om struikelen in het donker bij aankomst van de machine te voorkomen. Al deze aanpassingen maken dat Hans met veel plezier de dag vol kan draaien.

Zeer lage emissie uitstoot

Voor de aandrijving is de machine uitgerust met een moderne 6 cilinder Cummins motor die voldoet aan de nieuwste en schoonste Stage V emissienorm. GMB gaat echter voor het hoogst haalbare en liet de machine eveneens voorzien van een ECO’nergy hybride systeem. Met dit geavanceerde hydraulische systeem wordt de energie van de neergaande giekbeweging opgeslagen, en weer gedoseerd gebruikt zodra hydraulische functies hierom vragen. Dit zorgt naast meer productie voor een aanzienlijke brandstofbesparing en daarmee nog minder uitstoot.

Veilig!

Standaard zijn de Hyundai graafmachines uitgerust met een AAVM 360° camera systeem, waarbij de machinist optimaal zicht heeft op de omgeving rond de machine. Het unieke IMOD systeem ondersteunt daarbij de machinist door personen in de omgeving van de machine te herkennen en de machinist daarop attent te maken. Als extra is de machine uitgerust met een camera aan de binnenkant van de graafarm, hierdoor heeft de machinist optimaal zicht op het werk zelfs als er een eventueel obstakel tussen staat. Eveneens is de machine voorzien van een extra slangbreukbeveiliging op de bakcilinder en speciale opstappen op de onderwagen.

Compleet!

Om goed voor de dag te komen is deze Hyundai HX260AL onder andere uitgerust met extra LED verlichting, afneembaar Engcon EC-Oil draaikantelstuk met QS70 snelwissel en DC2 bediening, een complete Verachtert bakkenset,  Freshfilter overdruk met de nieuwste FF6000 controller, Groeneveld automatisch smeersysteem, Trimble Earthworks 3D GPS, Trimble graafautomaat en uiteraard een blinkende RVS uitlaatpijp.

doorVan der Spek

Nieuwe Dynapac SD2500CS met Stage-V motor geleverd aan Gebr. Jansen B.V.

Asfaltspecialist Gebr. Jansen B.V. heeft afgelopen week een nieuwe Dynapac SD2500CS toegevoegd aan hun uitgebreide materieelvloot.

De nieuwe  Dynapac SD2500CD is uitgevoerd met een zeer duurzame Cummins QSB 6.7-C200 Stage-V motor met een vermogen van 149kW die voldoet aan de nieuwste emissie eisen. De motor is uitgevoerd met Vario Speed die zorgt dat de motor en het hydraulisch vermogen worden afstemt op de uit te voeren werkzaamheden. Met deze nieuwe motor is de SC2500CS zeer stil dat zeer prettig is voor de asfaltploeg en de omgeving waar de machine zijn asfalt verwerkt. Met de investering in deze duurzame Dynapac toon Gebr. Jansen wederom aan te investeren in de nieuwste technieken met de laagste emissie-uitstoten en brandstofverbruik.

Standaard is de SD2500CS uitgevoerd met Pavemanager 2 waarbij tal van programma’s door de gebruikers gekozen kunnen worden om het voor de gebruikers eenvoudiger te maken met verschillende asfaltmengsels te werken. De optie Dyn@link is standaard geïntegreerd in de machine. Hiermee kan de machine op afstand uitgelezen worden en zijn brandstofverbruik, plaatsbepaling en de machineparameters direct inzichtelijk.

Verder is ook deze SD2500 met de optie Safe Impact geleverd. Deze optie zorgt ervoor dat wanneer een asfaltauto voor de machine komt te staan, de impact minimaal is. Achter de voorste duwrollen zijn namelijk 2 cilinders geplaatst die hydraulisch in- en uitschuiven op het moment dat de asfaltauto in contact komt met de machine. Hierdoor beperkt men de afdrukken in het asfalt door de balk tot het minimum, hetgeen het eindresultaat van het nieuwe wegdek verbetert.

Standaard wordt de SD2500 geleverd met een hydraulisch verschuifbaar platform. Hierdoor kan de stoel van de machinist hydraulisch 50 cm buiten de machine uitgeschoven worden, zowel links als rechts. Hierdoor wordt het zicht op het werk geoptimaliseerd en kan goed controle worden gehouden rondom de machine en kan er altijd veilig gewerkt worden. De machine is standaard uitgevoerd met kleurendisplay’s, zowel boven op het bedienpaneel voor de machinist, als op de hoekbedieningen voor de balkman, zodat alle functies goed en duidelijk zichtbaar zijn en optimaal gebruikt kunnen worden.

De Dynapac SD2500CS is uitgevoerd met een V5100TVE afwerkbalk. Deze balk heeft een basisbreedte van 2,55 meter en is hydraulisch uitschuifbaar tot 5,1 meter. De maximale Werkbreedte van deze balk bedraagt 8,0 meter. Gebr. Jansen heeft er voor gekozen om de balk optioneel te laten uitvoeren met “balk breedte assistentie” waarbij de machinist exact kan aflezen hoe breed de balk is uitgeschoven.

Deze informatie wordt ook via Dyn@link verzameld en kan worden meegenomen in de rapportages.

De afwerkbalk is tevens ook voorzien van het “Pave Stop Systeem”. Dit systeem zorgt ervoor dat bij het stoppen van de machine de balk op hoogte wordt gehouden waardoor de zogeheten stopplekken tot het verleden behoren en de kwaliteit van het ingebouwde wegdek nog meer omhoog gaat en dit resulteert in een langer levensduur. 

Het stabiele rupswerk is uitgevoerd met schrapers voor de rupsen die als benodigd elektrisch kunnen worden opgeklapt zodat deze niet in de weg zitten bij uit te voeren werkzaamheden als dit gewenst is.

Gebr. Jansen B.V.

De specialisaties bij Gebr. Jansen B.V. zijn tweevoudig. Enerzijds zijn ze gespecialiseerd in middelgrote- tot grote asfaltverwerkingsprojecten. Anderzijds hebben ze zich specialistisch ontwikkeld in loonwerk en transport. Deze krachten zijn gebundeld en resulteren in een bedrijf dat kan assisteren in gevarieerde en bijzondere asfaltverwerkings- en andere infraprojecten. Hoewel het uitgebreide netwerk aan klanten voornamelijk met hen een samenwerking aangaat voor de grotere projecten, zijn ze bereid naar al uw wensen te luisteren. Bij de Gebr. Jansen B.V. onderscheiden ze zich niet in volume en omzet, maar voornamelijk door middel van hun specialismen.

doorVan der Spek

Grootste duurzame rupsmobiele Powerscreen zeefmachine in gebruik genomen bij Heijmans

Onlangs heeft Van der Spek Vianen bij Heijmans de grootste rupsmobiele zeefmachine geleverd uit het uitgebreide programma van Powerscreen. De nieuwe Powerscreen H6203R heeft een eigen gewicht van ruim 49 ton.

De nieuwe elektrisch aangedreven Powerscreen H6203R zal gaan werken voor Heijmans Grondstoffen. Heijmans Grondstoffen maakt vraag en aanbod van gebruikte bouwstoffen en -materialen inzichtelijk en faciliteert het maken van een match, zodat deze bouwstoffen en -materialen opnieuw ingezet kunnen worden in het productie- of het bouwproces. Hiermee wil Heijmans de circulariteit in de bouw en de impact op een gezonde leefomgeving vergroten. Om het bereik en de impact van circulariteit in de bouw te vergroten is Heijmans Grondstoffen van intern platform gegroeid tot een opzichzelfstaande B.V., zodat ook andere bedrijven zich kunnen aansluiten op het platform.

Door asfaltgranulaat vanuit wegenbouwprojecten door geheel Nederland te be- en verwerken en middels de nieuwe Powerscreen juist te classificeren kunnen deze weer worden gebruikt.

Door het weer opnieuw te kunnen inzetten van deze stromen als grondstoffen voor de asfaltproductie worden grote besparingen van nieuw aan te voeren bouwstoffen, energie en emissies behaald.

Na uitgebreid onderzoek in de markt heeft de Powerscreen H6203R zich bewezen als de machine die de producten voor Heijmans Grondstoffen juist- en volgens de gewenste specificaties kan uitzeven zodat ze weer ingezet kunnen worden.

Powerscreen H6203R, een zeer speciale zeefmachine

Bij de Powerscreen H6203R wordt de driedeks zeefbox aangedreven door drie verstelbare excenter-assen. Door deze speciale aandrijving kan zowel de slag als hoek versteld worden om voor het te zeven materiaal de optimale instelling te realiseren. Door deze finetuning kan de zeef worden ingesteld om met grote capaciteiten nog zeer efficiënt te zeven.

De amplitude van de zeefbox is verstelbaar tussen de 13mm en 19mm waarmee hij zeer agressief is op het te zeven materiaal. Hierdoor worden de verschillende fracties goed van elkaar gescheiden en wordt aanhechtend materiaal aan de fracties zeer goed losgeslagen, met zuivere fracties tot gevolg.

Door de verstelmogelijkheid van de zeefbeweging tussen de 30° en 60° kan worden bepaald hoelang het te zeven materiaal op de zeefbox aanwezig zal zijn. Bij een zeefbeweging van 30° verblijft het product langer op de zeefdekken met een betere reiniging ervan als gevolg, bij verstelling richting de 60° zal het product sneller transporteren met grotere capaciteiten als resultaat.

Verstelmogelijkheden genoeg dus om deze capaciteitsmaker optimaal in te stellen voor ieder product waarbij naast capaciteit ook de gewenste zeer accurate afzeving wordt gerealiseerd. Het te zeven materiaal wordt door de zeefbox naar voren gewerkt zonder dat de zwaartekracht zorgt dat het kan schuiven en een minder zuivere afzeving wordt gerealiseerd. Een zeer vaste maatvoering is het resultaat.

Net als bij alle Powerscreen Warrior- en H-serie machines zijn ook de afvoerbanden van de fijne- en midden fracties breed uitgevoerd om de gezeefde fracties af te voeren. De banden met een breedte van 900mm zijn in snelheid regelbaar en hebben een afwerphoogte van meer dan vier meter.

Om de capaciteiten te kunnen verwerken is de H6203R uitgevoerd met een 8M³ bunker die zowel door een kraan als door een laadschop gevuld kan worden. Natuurlijk is belading door een transportband van bijvoorbeeld een breker of bunker mogelijk. Om dit te vergemakkelijken kan de achterwand van de bunker worden neergeklapt.

De machine is in de werkplaats van Van der Spek Vianen opgebouwd met speciale- en klant specifieke opties zodat de machine nog efficiënter kan produceren.

Op de machine is een complete sproei installatie gebouwd die per band aan- en uit te zetten is waarmee als benodigd de overstortpunten kunnen worden voorzien van een nevel om stofvorming tegen te gaan. Bandwegers op de afvoerbanden laten producties live zien en kunnen deze worden vastgelegd. Speciale hardmetalen afschrapers zorgen dat de banden schoon blijven en lekkage van aangehecht product tot een minimum worden geperkt.

Daarnaast is de overmaatband voorzien van een bovenbandmagneet die eventuele ijzerdelen uit de productstroom halen zodat deze geen problemen en schades kunnen veroorzaken in de volgende scheidingsstappen.

De machine wordt elektrisch aangedreven en kan als de locatie of stroomvoorziening het niet toelaat ook diesel worden aangedreven. Voor de aandrijving is dan een duurzame- en zuinige Stage V motor verantwoordelijk. Deze motor voldoet aan de laatste- en zwaarste emissie eisen waarmee Heijmans aantoont voorop te lopen als het gaat om duurzaam investeren.

doorVan der Spek

Duurzame Powerscreen Warrior 2400, de zevende zeef bij Puinbreken.nl/Van der Heijden.

Net voor de kerst is door Van der Spek Vianen bij familie Van der Heijden in Nistelrode deze nieuwe Powerscreen Warrior 2400 afgeleverd. Van der Heijden Nistelrode en Puinbreken.nl is een zeer bekende naam waarbij Puinbreken.nl aangeeft dat ze uiteraard puinbreken en dat doen ze met diverse mobiele puinbrekers door het gehele land. Hierbij hebben ze ook de mogelijkheid om gebroken fracties als gewenst te windshiften en zelfs mobiel onderweg te wassen.

Naast het puinbreken zijn ze ook een echte specialist als het gaat om mobiel zeven, de nieuwe Powerscreen Warrior 2400 is dan ook de zevende zeef in het uitgebreide machinepark.

Met zijn gewicht van 49 ton is de Powerscreen Warrior 2400 ook gelijk de grootste- en zwaarste zeefmachine uit de Warrior-lijn bij Powerscreen. Speciaal is wel gelijk te noemen dat het niet de eerste maar de derde Powerscreen Warrior 2400 is die Van der Heijden nu in hun machinepark opneemt. Naast de drie Warrior 2400’s is een ook nog een Powerscreen Warrior 1800 en een eveneens door Van der Spek geleverde Cedarapids zeef werkzaam.

Dankzij deze grote machines met hoge capaciteiten is Van der Heijden in staat om zonder problemen te zeven partijen te kunnen verwerken met hoge capaciteiten en zuivere fracties.

De nieuwe Powerscreen Warrior 2400 is voorzien van een duurzame en zuinige Stage-V motor waarmee Van der Heijden investeert in de nieuwste technologie met de laagste emissie uitstoot.

Powerscreen Warrior 2400

Bij de Powerscreen Warrior 2400 wordt de dubbeldeks zeefbox van 6.100mm en 1.930mm breedte aangedreven door drie verstelbare excenter-assen. Door deze speciale aandrijving kan bij de Warrior 2400 de slag en hoek versteld worden om voor het te zeven materiaal de optimale instelling te realiseren. Door deze fine-tuning kan de zeef worden ingesteld om met zeer grote capaciteiten nog zeer efficiënt te zeven, opgavecapaciteiten tot 700 ton/uur zijn mogelijk.

Het grote voordeel is dat ondanks deze speciale zeefbox opbouw de Powerscreen Warrior 2400 ook nog eenvoudig getransporteerd kan worden door zijn gewicht van 47 ton. Hierdoor is het ook mogelijk om met de 3-assige aangedreven Powerscreen Warrior 2400 zeef  op locatie te komen zonder speciale transportvergunningen te moeten hebben.

De amplitude van de zeefbox is verstelbaar tussen de 10mm en 15mm waarmee hij zeer agressief is op het te zeven materiaal. Hierdoor worden de verschillende fracties goed van elkaar gescheiden en wordt aanhechtend materiaal aan de fracties zeer goed losgeslagen, met zuivere fracties tot gevolg.

Door de verstelmogelijkheid van de zeefbeweging tussen de 30° en 60° kan worden bepaald hoelang het te zeven materiaal op de zeefbox aanwezig zal zijn. Bij een zeefbeweging van 30° verblijft het product langer op de zeefdekken met een betere reiniging ervan als gevolg, bij verstelling richting de 60° zal het product sneller transporteren met grotere capaciteiten als resultaat. Verstelmogelijkheden genoeg dus om deze capaciteitsmaker optimaal in te stellen voor ieder product.

Om naast de optimale instelling van de zeefbox ook de optimale zeefmedia te kunnen monteren is de box zo uitgevoerd dat naast de standaard geweven dekken er ook gatenplaten, 3D-zeefdekken, Flexmatten en vele andere media gemonteerd kunnen worden. Voor ieder product dus de optimale mogelijkheden.

Net als bij zijn andere Warrior’s ( de Warrior 600,1200,1400,1800 en 2100 ) zijn ook de afvoerbanden van de fijne- en midden fracties breed uitgevoerd om de gezeefde fracties af te voeren. De banden met een breedte van 900mm zijn in snelheid regelbaar en hebben een afwerphoogte van bijna vier meter.

Om de hoge capaciteiten van 700 ton/uur te kunnen verwerken is de 2400 uitgevoerd met een optionele 7M³ platenbunker welke zowel door een kraan als laadschop gevuld kan worden. Natuurlijk is belading door transportband van bijvoorbeeld een breker mogelijk, om dit te vergemakkelijken kan de achterwand van de bunker worden neergeklapt.

doorVan der Spek

Indrukwekkende Hyundai HX380AL Hybride semi-long reach voor GMB

Onlangs leverde Van der Spek Vianen BV een zeer complete Hyundai HX380AL aan GMB-Civiel in het Rotterdamse havengebied.

Na ruim 12.500 probleemloze uren werd het tijd om de R380LC-9 te vervangen, niet alleen vanwege leeftijd van de machine maar voornamelijk vanwege het doel van GMB om de emissie uitstoot zo veel mogelijk te reduceren. De nieuwe Cummins Stage5 dieselmotor is de schoonste in zijn klasse; doordat GMB eveneens investeerde in een Eco’nergy Hybride systeem verbruikt de machine aanzienlijk minder brandstof wat resulteert in een nog schonere machine!

Doordat de giekconfiguratie van de vorige machine erg goed beviel, heeft Van den Heuvel uit Werkendam ook voor deze nieuwe HX380AL de giekmodificaties uitgevoerd.  Met de giekverlening heeft de machine flink meer werkbereik en door het behoud van de standaard bak kinematiek kan de machine uitstekend productie draaien.

Om zo veilig mogelijk met de machines te werken, zijn de Hyundai graafmachines standaard uitgerust met een AAVM 360° camera systeem, waarbij de machinist optimaal zicht heeft op de omgeving rond de machine. Het unieke IMOD systeem ondersteund daarbij de machinist door personen in de omgeving van de machine te herkennen en de machinist daarop attent te maken. Als extra is de machine uitgerust met een camera aan de binnenkant van de graafarm, hierdoor heeft de machinist optimaal zicht op het werk zelfs als er een eventueel obstakel tussen staat. Eveneens is de machine voorzien van een extra slangbreukbeveiliging op de bakcilinder, speciale opstappen op de onderwagen en extra handrailingen op de bovenwagen.

Bij GMB zorgen ze dat de machinisten niets te kort komen zodat het werk nauwkeurig en efficiënt gemaakt kan worden. Om goed voor de dag te komen is deze Hyundai HX380AL onder andere uitgerust met extra LED verlichting, loopbordessen rondom, Freshfilter overdruk met de nieuwste FF6000 controller, Groeneveld automatisch smeersysteem, Trimble 3D GPS, hydraulisch kantelstuk en tot slot de trots van de machinist; een blinkende RVS uitlaatpijp.

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai HX330AL voor GMB Civiel; schoon en veilig!

Onlangs leverde Van der Spek een zeer complete Hyundai HX330AL aan GMB-Civiel. Op het werk “Windpark Oost Flakkee” in Oude-Tonge naam machinist Rien Bestman vol trots zijn nieuwe machine in ontvangst. 

Zeer lage emissie uitstoot!

Voor de aandrijving is de machine uitgerust met een moderne Cummins motor welke voldoet aan de nieuwste en schoonste Stage V emissienorm. GMB Civiel gaat echter voor het hoogst haalbare en liet de machine eveneens voorzien van een ECO’nergy hybride systeem. Middels dit geavanceerde hydraulische systeem wordt de energie van de neergaande giekbeweging opgeslagen, en weer gedoseerd gebruikt zodra hydraulische functies hierom vragen. Dit zorgt voor naast meer productie voor een aanzienlijke brandstofbesparing en daarmee nog minder uitstoot.

Veilig!

Standaard zijn de Hyundai graafmachines uitgerust met een AAVM 360° camera systeem, waarbij de machinist optimaal zicht heeft op de omgeving rond de machine. Het unieke IMOD systeem ondersteund daarbij de machinist door personen in de omgeving van de machine te herkennen en de machinist daarop attent te maken. Als extra is de machine uitgerust met een camera aan de binnenkant van de graafarm, hierdoor heeft de machinist optimaal zicht op het werk zelfs als er een eventueel obstakel tussen staat. Eveneens is de machine voorzien van een extra slangbreukbeveiliging op de bakcilinder, speciale opstappen op de onderwagen en extra handrailingen op de bovenwagen.

Compleet!

Bij GMB Civiel zorgen ze dat de machinisten niets te kort komen zodat het werk nauwkeurig en efficiënt gemaakt kan worden. Om goed voor de dag te komen is deze Hyundai HX330AL onder andere uitgerust met extra LED verlichting, loopbordessen rondom, Freshfilter overdruk met de nieuwste FF6000 controller,  Groeneveld automatisch smeersysteem, Trimble 3D GPS, hydraulisch kantelstuk en tot slot de trots van de machinist; een blinkende RVS uitlaatpijp.