Nieuwe Hyundai HX330AL voor GMB Civiel; schoon en veilig!

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai HX330AL voor GMB Civiel; schoon en veilig!

Onlangs leverde Van der Spek een zeer complete Hyundai HX330AL aan GMB-Civiel. Op het werk “Windpark Oost Flakkee” in Oude-Tonge naam machinist Rien Bestman vol trots zijn nieuwe machine in ontvangst. 

Zeer lage emissie uitstoot!

Voor de aandrijving is de machine uitgerust met een moderne Cummins motor welke voldoet aan de nieuwste en schoonste Stage V emissienorm. GMB Civiel gaat echter voor het hoogst haalbare en liet de machine eveneens voorzien van een ECO’nergy hybride systeem. Middels dit geavanceerde hydraulische systeem wordt de energie van de neergaande giekbeweging opgeslagen, en weer gedoseerd gebruikt zodra hydraulische functies hierom vragen. Dit zorgt voor naast meer productie voor een aanzienlijke brandstofbesparing en daarmee nog minder uitstoot.

Veilig!

Standaard zijn de Hyundai graafmachines uitgerust met een AAVM 360° camera systeem, waarbij de machinist optimaal zicht heeft op de omgeving rond de machine. Het unieke IMOD systeem ondersteund daarbij de machinist door personen in de omgeving van de machine te herkennen en de machinist daarop attent te maken. Als extra is de machine uitgerust met een camera aan de binnenkant van de graafarm, hierdoor heeft de machinist optimaal zicht op het werk zelfs als er een eventueel obstakel tussen staat. Eveneens is de machine voorzien van een extra slangbreukbeveiliging op de bakcilinder, speciale opstappen op de onderwagen en extra handrailingen op de bovenwagen.

Compleet!

Bij GMB Civiel zorgen ze dat de machinisten niets te kort komen zodat het werk nauwkeurig en efficiënt gemaakt kan worden. Om goed voor de dag te komen is deze Hyundai HX330AL onder andere uitgerust met extra LED verlichting, loopbordessen rondom, Freshfilter overdruk met de nieuwste FF6000 controller,  Groeneveld automatisch smeersysteem, Trimble 3D GPS, hydraulisch kantelstuk en tot slot de trots van de machinist; een blinkende RVS uitlaatpijp.