Zoek
Sluit dit zoekvak.

Indrukwekkende Hyundai HX380AL Hybride semi-long reach voor GMB

doorVan der Spek

Indrukwekkende Hyundai HX380AL Hybride semi-long reach voor GMB

Onlangs leverde Van der Spek Vianen BV een zeer complete Hyundai HX380AL aan GMB-Civiel in het Rotterdamse havengebied.

Na ruim 12.500 probleemloze uren werd het tijd om de R380LC-9 te vervangen, niet alleen vanwege leeftijd van de machine maar voornamelijk vanwege het doel van GMB om de emissie uitstoot zo veel mogelijk te reduceren. De nieuwe Cummins Stage5 dieselmotor is de schoonste in zijn klasse; doordat GMB eveneens investeerde in een Eco’nergy Hybride systeem verbruikt de machine aanzienlijk minder brandstof wat resulteert in een nog schonere machine!

Doordat de giekconfiguratie van de vorige machine erg goed beviel, heeft Van den Heuvel uit Werkendam ook voor deze nieuwe HX380AL de giekmodificaties uitgevoerd.  Met de giekverlening heeft de machine flink meer werkbereik en door het behoud van de standaard bak kinematiek kan de machine uitstekend productie draaien.

Om zo veilig mogelijk met de machines te werken, zijn de Hyundai graafmachines standaard uitgerust met een AAVM 360° camera systeem, waarbij de machinist optimaal zicht heeft op de omgeving rond de machine. Het unieke IMOD systeem ondersteund daarbij de machinist door personen in de omgeving van de machine te herkennen en de machinist daarop attent te maken. Als extra is de machine uitgerust met een camera aan de binnenkant van de graafarm, hierdoor heeft de machinist optimaal zicht op het werk zelfs als er een eventueel obstakel tussen staat. Eveneens is de machine voorzien van een extra slangbreukbeveiliging op de bakcilinder, speciale opstappen op de onderwagen en extra handrailingen op de bovenwagen.

Bij GMB zorgen ze dat de machinisten niets te kort komen zodat het werk nauwkeurig en efficiënt gemaakt kan worden. Om goed voor de dag te komen is deze Hyundai HX380AL onder andere uitgerust met extra LED verlichting, loopbordessen rondom, Freshfilter overdruk met de nieuwste FF6000 controller, Groeneveld automatisch smeersysteem, Trimble 3D GPS, hydraulisch kantelstuk en tot slot de trots van de machinist; een blinkende RVS uitlaatpijp.