Zoek
Sluit dit zoekvak.

Categorie archief Minigraver

doorVan der Spek

Komatsu naar Van der Spek Vianen BV

Per 1 juli aanstaande wordt Van der Spek Vianen de officiële importeur van het gehele Komatsu programma in Nederland. Van der Spek is er trots op met Komatsu tot overeenstemming te zijn gekomen over het importeurschap voor Nederland.

Komatsu richt zich momenteel zeer sterk op de ontwikkeling van zero emissie materieel. Dit sluit goed aan bij de elektrificatie van machines waarmee Van der Spek de laatste jaren al veel ervaring heeft opgebouwd.  Van der Spek is daarmee in de gelegenheid de Komatsu PC210E elektrische graafmachine met maar liefst 452 KW aan boord bij klanten in Nederland voor te stellen en aan de tand te laten voelen.

In de periode tot 1 juli zullen Van der Spek en Komatsu samen de nodige voorbereidingen treffen om klanten vanaf die datum van service en onderdelen te voorzien. Van der Spek heeft de intentie de nu in Nederland lopende onderhoudscontracten voor Komatsu machines te continueren hiervoor zal met iedere klant afzonderlijk contact gezocht worden. Lopende garantie termijnen op nieuw geleverde machines zullen worden gewaarborgd door Komatsu in samenwerking met Van der Spek.

Göksel en JN Intermat 2024
Göksel Güner, COO van Komatsu Europe en Jan Nolles van Van der Spek Vianen bekrachtigen de samenwerking met een ferme handdruk.

Van der Spek blijft uiteraard de door haar geleverde Hyundai machines van service en support voorzien.

In de komende weken zal er meer bekend worden over de marsroute en zullen we via persberichten en persoonlijk contact de klanten op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Van der Spek en Komatsu hebben erg veel zin in de samenwerking en zijn zeker van plan het merk Komatsu in Nederland nieuw elan te geven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Jan Nolles van Van der Spek Vianen BV, +31 347 362 666 info@vanderspek.nl of met
Patrick Schothuis van Komatsu Europe NV, +32 491 569 508 patrick.schothuis@komatsu.eu.

door-Van der Spek-

Infra Relatiedagen Hardenberg

Voor samenwerking in de grond-, weg- en waterbouw
6, 7 & 8 februari 2024 | 13:00 – 21:00,
Evenementenhal Hardenberg,  Energieweg 2, 7772 TV, Hardenberg

Van der Spek Vianen B.V.: Standnummer  770

Informatie over de beurs:  www.infrarelatiedagen.nl

Het thema van Van der Spek, bij deze editie van de Inra Relatiedagen, is ‘Een emissieloze toekomst’.  Van der Spek is heel actief met de ontwikkeling en verkoop van elektrische machines. Deze zult u dan ook op onze stand zien.

Wilt u meer weten over elektrische machines van Van der Spek, bezoek onze stand nummer 770 en spreek een van onze vertegenwoordigers aan. U kunt natuurlijk ook vooraf een afspraak maken of meer informatie vragen:

Meer informatie gewenst?

Vul het formulier in, of kijk bij ‘verkoop’, voor uw vertegenwoordiger.

Of stuur een bericht aan:

door-Van der Spek-

Van Reel Groep neemt nieuwe elektrische Hyundai HX85A E in gebruik.

De nieuwe volledig elektrisch aangedreven HyundaiHX85A E die Van der Spek Vianen heeft geleverd aan de Van Reel Groep uit Rouveen is gelijk in actie gekomen de renovatie van de monumentale stenendijk tussen Hasselt en Zwolle. Dit werk wordt emissieloos uitgevoerd voor de opdrachtgever.

Naast de elektrisch aangedreven Hyundai is er van Van Reel ook een elektrisch aangedreven trekker op het werk actief.

De nieuwe Hyundai HX85A E weegt ruim 10 ton en is voorzien van een 130kWh accu waarmee de machine 6 tot 8 uur kan werken voordat hij weer moet worden opgeladen.

Dankzij de verstelgiek kan de machine zeer breed worden ingezet en de verschillende uitrustingsstukken is de gewenste positie brengen. Uiteraard heeft de machine vele verschillende hydraulische aansluitingen zodat uitrustingsstukken zonder problemen kunnen worden aangesloten.

Het geavanceerde load sensing hydrauliek systeem heeft een energiebesparend regeneratie systeem op de hef- en knikcilinders waarmee de machine optimaal kan werken met het laagste energieverbruik.

Van Reel is een duurzame familieonderneming voor grondverzet, grondsanering, sloopwerk en recycling. Ze werken met name samen met gemeenten, waterschappen en projectontwikkelaars. Ze zijn een erkende en gecertificeerde (onder andere met ISO 9001, keurcompost en VCA**) aannemer en heeft voor alle toepassingen het juiste machinepark in huis.

De investering in de nieuwe elektrisch aangedreven Hyundai HX85A E past helemaal bij het milieubewust ondernemen van de Van Reel Groep.

door-Van der Spek-

Nieuwe elektrische Hyundai HX85A E voor Van Aalsburg uit Hellouw

Onlangs is er door Van der Spek Vianen een nieuwe compleet emissie loze elektrisch aangedreven Hyundai HX85A E geleverd aan Van Aalsburg.

De nieuwe 10 ton wegende Hyundai HX85A E is voorzien van een 130kWh accu waarmee de machine tot 6 uur kan werken voordat hij weer moet worden opgeladen. Laden kan eenvoudig middels een 32Amp of 64 Amp stekker. Van Aalsburg heeft een mobiele EnergyHub die middels wind- en zonne-energie wordt opgeladen waardoor de nieuwe Hyundai met groene stroom weer geladen kan worden.

Dankzij de verstelgiek kan de machine zeer breed worden ingezet en de verschillende uitrustingsstukken is de gewenste positie brengen. Uiteraard heeft de machine vele verschillende hydraulische aansluitingen zodat uitrustingsstukken zonder problemen kunnen worden aangesloten.

Het geavanceerde load sensing hydrauliek systeem heeft een energiebesparend regeneratie systeem op de hef- en knikcilinders waarmee de machine optimaal kan werken met het laagste energieverbruik.

Van Aalsburg B.V. is een bijzondere wilgenhouthandel, waarin het ambacht van vader op zoon(s) is doorgegeven. Het bedrijf is uitgegroeid tot een groot-, dynamisch- en internationaal opererend familiebedrijf met zes broers. Van Aalsburg heeft 150 hectare waarop men eigen producten verbouwd die worden ingezet op uit te voeren werken.

Milieubewust ondernemen staat hoog in het vandaal en daarbij past de investering in de nieuwe elektrisch aangedreven Hyundai HX85A E helemaal bij.

Foto’s ; Van Aalsburg

doorVan der Spek

Een nieuwe Hyundai R18-9AK voor Nerik Infra

Vanaf vestiging Hardenberg is afgeleverd aan Nerik Infra, een nieuwe Hyundai R18-9AK.

Wij wensen Erik Roelofs van Nerik Infra veel plezierige en betrouwbare draaiuren toe!

Nerik Infra en Van der Spek zijn geen onbekenden van elkaar. Na vele mini graafmachines geleverd te hebben de afgelopen 3 jaar, is deze Hyundai minigraver ter uitbreiding van hun machinevloot.

maart 2019
doorVan der Spek

Veelzijdige Hyundai HX85A voor Van der Heijden

Van der Heijden en Zn. Loonw. en Transp. VOF uit Kapel-Avezaath nam onlangs een zeer complete Hyundai HX85A in gebruik. De trotse machinist Robin is een echte vakman, soepel draaiend met het Engcon draai-kantelstuk is elke slag raak. De combinatie van de 2-pc boom, lange arm en het draaikantelstuk geeft de machine veel bereik, maar als het nodig is dan kan er ook dichtbij in kleine hoekjes gewerkt worden.

Om te zorgen dat de machine ook op het maximale bereik stabiel staat is de machine uitgerust met een extra ballastgewicht.


De werkzaamheden bij Van der Heijden zijn zeer divers. De machine is dan ook hydraulisch voorbereid voor allerhand uitrustingsstukken, zoals een trilblok, sorteergrijper, maaikorf, stenenklem enz.


Voor het nauwkeurige werk is de machine voorzien van een Leica 3D GPS systeem. Hier is gekozen voor de meest complete uitvoering waarbij zowel het kantelen als het roteren van de Engcon op de display zichtbaar is.


De machine is uitgerust met een Freshfilter overdrukvoorbereiding, Wiejelo automatische vetsmering, uitgebreid LED werklampen pakket en een achteruitkijk camera.


Uiteraard voldoet de stille en zuinige dieselmotor aan de strengste StageV emissie eisen, met deze prachtige Hyundai HX85A is Van der Heijden klaar voor een schone toekomst.

doorVan der Spek

Nieuwe Eco-Digger R20E in gebruik genomen door GKB Groep

GKB heeft na een uitgebreide inventarisatie van de elektrisch aangedreven minigraver markt gekozen voor een 2 tons zware Eco-Digger R20E.

De basis voor deze moderne machine is een Hyundai minigraafmachine, waarbij de machine wordt voorzien van een krachtige elektromotor gevoed door een Lithium accu pakket.

Uitgangspunt bij de keuze van de accucapaciteit is de voorwaarde dat de machine minimaal 8 uur op 1 lading kan draaien. Alle elektrische componenten zijn keurig binnen de bestaande beplating gemonteerd en de 380Volt acculader heeft een mooie plek in de cabine gekregen.

Naast dat de machine geen stikstof uitstoot heeft, is het ook veiliger om met de Eco-Digger te werken ten opzichte van een traditionele machine. Doorgaans maakt een dieselmotor een dominant geluid waardoor de machinist omgevingsgeluiden minder goed kan horen. Door de elektrische aandrijving is het fluisterstil rondom de machine, waardoor de machinist goed met de omgeving kan communiceren en in de gaten kan houden. Een ander groot voordeel en zeer zo belangrijk is dat  medewerkers die om de machine werken niet blootgesteld worden aan eventuele schadelijke uitlaatgassen.

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai 25Z-9AK voor Venema Grondverzet en Dienstverlening

Begin de week heeft Venema Grondverzet en Dienstverlening uit Winschoten hun nieuwe Hyundai 25Z-9AK minigraver opgehaald op onze vestiging in Hardenberg en thuisgekomen in Winschoten is hij gelijk in gebruik genomen.

Venema grondverzet is een klein bedrijf dat zich richt op het grondverzet en alles wat daar bij komt kijken. Van graaf- werkzaamheden, bestrating, het rooien van bomen, kortom ze draaien hun handen nergens voor om.
doorVan der Spek

Zware Hyundai minigraver geleverd aan Van Ossenbruggen B.V.

Met de ingebruikname van de nieuwe Hyundai minigraver heeft Loon- en Grondverzetbedrijf Van Ossenbruggen B.V. uit Ingen de vijfde Hyundai toegevoegd aan het machinepark.

De nieuwe Hyundai is uitgevoerd met extra hydraulische functies zodat hij eenvoudig en snel kan werken met de verschillende hydraulische aanbouwdelen.

Om maximaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte hebben ze bij Van Ossenbruggen voor een binnendraaier waardoor er ook in zeer nauwe ruimtes mee gewerkt kan worden. De zwenkbare giek welke maximaal tot 75° kan zwenken zorgt dat bijna op iedere plek gekomen kan worden met de uitrustingstukken of bakken.

Voor de aandrijving van de machine is een Yanmar watergekoelde 3 cilinder motor verantwoordelijk. Aan deze motor zitten variabele plunjerpompen gekoppeld  welke zorgen voor een optimale hydrauliekopbrengst en daarbij behorend laag brandstofverbruik.

De Hyundai is compleet geleverd met de standaard slangbreukventielen op zowel de giek als lepelsteel. Daarnaast is de ruime cabine standaard uitgevoerd met airconditioning.

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai minigraver voor De Man B.V.

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Hyundai 18-9 minigraver afgeleverd bij De Man B.V uit Zevenbergen. De machine is gespoten in de herkenbare bedrijfskleur van de Man B.V.

Hyundai 18-9 voor De Man

Hyundai R18-9 voor De Man

De ruim 1750 kg. Wegende Hyundai R18-9 is voorzien van een hydraulisch verstelbare onderwagen die eenvoudig van 980mm naar 1250mm versteld kan worden. De giek kan zowel 60° naar links als rechts zwenken t.o.v. de bovenwagen waardoor in bijna alle moeilijk bereikbare plaatsen gewerkt kan worden. Voor de aandrijving van de machine is een 3-cilinder L3 Mitsubishi verantwoordelijk die 17pk levert

De Man B.V. voert sinds 1982 (renovatie-/totaal-)sloop- en asbestsaneringswerkzaamheden uit in geheel Nederland op middelgrote en grote projecten, in opdracht van bouwkundige- en water-bouwkundige aannemersbedrijven, (semi)overheids- en particuliere instellingen, projectontwikkelaars etc.

Voor de uitvoering van deze projecten beschikken ze over een geavanceerd, machine- en wagenpark. Bovendien voeren ze de sloopwerkzaamheden op een zodanige wijze uit met het daartoe benodigde materieel dat geluids- en stofoverlast tot een minimum beperkt blijven. Ook voor asbestsaneringswerkzaamheden beschikken ze over eigen materieel, zoals decontaminatie-units, aggregaten, onderdrukapparatuur e.d.