Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Eco-Digger R20E in gebruik genomen door GKB Groep

doorVan der Spek

Nieuwe Eco-Digger R20E in gebruik genomen door GKB Groep

GKB heeft na een uitgebreide inventarisatie van de elektrisch aangedreven minigraver markt gekozen voor een 2 tons zware Eco-Digger R20E.

De basis voor deze moderne machine is een Hyundai minigraafmachine, waarbij de machine wordt voorzien van een krachtige elektromotor gevoed door een Lithium accu pakket.

Uitgangspunt bij de keuze van de accucapaciteit is de voorwaarde dat de machine minimaal 8 uur op 1 lading kan draaien. Alle elektrische componenten zijn keurig binnen de bestaande beplating gemonteerd en de 380Volt acculader heeft een mooie plek in de cabine gekregen.

Naast dat de machine geen stikstof uitstoot heeft, is het ook veiliger om met de Eco-Digger te werken ten opzichte van een traditionele machine. Doorgaans maakt een dieselmotor een dominant geluid waardoor de machinist omgevingsgeluiden minder goed kan horen. Door de elektrische aandrijving is het fluisterstil rondom de machine, waardoor de machinist goed met de omgeving kan communiceren en in de gaten kan houden. Een ander groot voordeel en zeer zo belangrijk is dat  medewerkers die om de machine werken niet blootgesteld worden aan eventuele schadelijke uitlaatgassen.