Zoek
Sluit dit zoekvak.

Categorie archief Elektrische Graafmachine

door-Van der Spek-

GMB Civiel B.V. neemt 3e Hyundai HX260AL Electric in gebruik

Na het succes van eerder door Van der Spek Vianen BV geleverde volledig elektrische graafmachine was het voor GMB duidelijk dat er nog extra geïnvesteerd zou gaan worden in emissie loze graafmachines.

De machine is in samenwerking met UMS uit Oss voorzien van een moderne en veilige elektrische aandrijving. Afhankelijk van de werkzaamheden kan er gekozen worden uit verschillende batterij-pakketen variërend van 390kWh tot wel 600kWh. De batterijen kunnen on-board geladen worden met een AC lader of middels DC-snellader. Bij deze dijkwerkzaamheden is er vaak geen geschikte stroomaansluiting binnen handbereik en daarom wisselt GMB dagelijks de batterijboxen op het werk met behulp van een autolaadkraan is het wisselen binnen 10minuten geklaard. De lege batterijboxen worden vervolgens met een extern laadframe een paar kilometer verderop met groene stoom opgeladen en zo is de continue inzet gewaarborgd.

Om ze efficiënt mogelijk om te gaan met het energieverbruik is de machine voorzien van een hybride systeem. Het ECO’nergie systeem is niet nieuw en al vaker toegepast op conventionele diesels. Het principe hiervan is dat de giek bij het zakken druk opbouwt in een met stikstof gevulde cilinder. Dit kost geen energie doordat de zwaartekracht zijn werk doet. De hoge druk in de stikstofcilinder wordt vervolgens hergebruikt bij het heffen van de giek. Het ECO’nergie systeem geeft niet alleen energiebesparing maar resulteert ook in een hogere snelheid bij het heffen van de giek wat zorgt voor meer productie.

Machinist Anton nam de nieuwe Hyundai HX260AL Electric in gebruik bij de Dijkversterking Wolferen-Sprok. Een mooi werk waar de elektrische machine uitstekend tot zijn recht komt.

De zeer complete machine is naast de herkenbare GMB huisstijl voorzien van een afneembaar Engcon draaikantelstuk inclusief gripper; 360graden AAVM camera systeem, Trimble Earthworks 3D GPS; extra camera binnenkant arm en rechter zijde enz.

door-Van der Spek-

Nieuwe Hyundai HX300AL Electric long-front voor Van der Ven uit Brakel.

Van der Spek Vianen heeft via haar werkplaatsen in Vianen en Hardenberg een nieuwe Hyundai HX300AL Electric geleverd aan Van der Ven uit Brakel. Het is een echt primeur, de nieuwe HX300AL electric is de eerste die afgeleverd is door Van der Spek Vianen. Uiteraard is de machine die voorzien is van een long-front gespoten in de bekende huiskleuren van Van der Ven.

In totaal is de HX300AL Electric voorzien van 585kWh vermogen waarmee de machine een complete werkdag kan draaien. De LFP accu’s zijn modulair en kunnen zowel in de machine als in een laadstation worden opgeladen.

De nieuwe 33 ton wegende Hyundai HX300AL is voorzien van ruim 570 liter/min. hydraulisch vermogen. De EPIC (Electronic Pump Independent Control) elektronische pompregeling van het hydraulisch systeem zorgt dat de hydrauliek optimaal wordt gebruikt zodat er geen onnodige elektrisch vermogen wordt verbruikt. 

Van der Ven is middelgroot aannemingsbedrijf met verrassend veel disciplines onder hun dak. Het stelt ze in staat om adequaat en goed gecoördineerd in te spelen op de klantwensen. Zo is Van der Ven uw kwaliteitspartner als het gaat om leidingwerken, grond-, water- en wegenbouw, natuur- en cultuurtechniek en beton- en waterwerken. Maar ook groenvoorzieningen, bouw, herstel en onderhoud aan historische objecten, asbestsaneringen, bodem- en waterbodemsaneringen en sloopwerkzaamheden.

De nieuwe Hyundai HX300AL is standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een scroll-knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst. De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening, waarbij ook  via deze display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld kunnen worden zodat er snel een eenvoudig gewisseld kan worden.

Standaard is de nieuwe HX AL-serie, en dus ook de machine van Van der Ven voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekend. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Extra werkverlichting draagt zorg voor een nog veilige werkomgeving bij het werken in de vroeg- en late uren.

Optioneel is de machine o.a. ook nog uitgevoerd met een overdruksysteem en centrale smering en een extra hijspunt aan de binnenzijde van de lepelsteel om zwaardere delen te kunnen verzetten als bijvoorbeeld rioolputten.

door-Van der Spek-

Bork Groep neemt nieuwe volledig elektrische Hyundai HX260AL Electric in gebruik

Van der Spek Vianen heeft via haar werkplaatsen in Vianen en Hardenberg een nieuwe volledig elektrisch aangedreven Hyundai HX260AL Electric geleverd aan de Bork Groep in Stuifzand.

Bork zal de machine in gaan zetten bij het duurzaam uitvoeren van sloop- en renovatiewerken.

Met de investering in de nieuwe Hyundai HX260AL Electric laat de Bork Groep zien te investeren in de nieuwste- een duurzaamste technieken.

In totaal is de HX260AL Electric voorzien van 585kWh vermogen waarmee de machine een complete werkdag kan draaien. De LFP accu’s zijn modulair en kunnen zowel in de machine als in een laadstation worden opgeladen.

De machine is zeer compleet uitgerust. De HX260AL Electric is uitgevoerd met een DemarecOQ70/55 OilQuick snelwissel-systeem zodat uitrustingsstukken snel- en efficiënt gewisseld kunnen worden.  Daarnaast is de machine optioneel voorzien van een overdruksysteem, centrale smering, een dom onder de giek, cabinebescherming.

Extra LED verlichting zorgt dat ook in de vroeg- en late uren zonder problemen gewerkt kan worden.

de nieuwe HX260AL Electric is geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

door-Van der Spek-

Infra Relatiedagen Hardenberg

Voor samenwerking in de grond-, weg- en waterbouw
6, 7 & 8 februari 2024 | 13:00 – 21:00,
Evenementenhal Hardenberg,  Energieweg 2, 7772 TV, Hardenberg

Van der Spek Vianen B.V.: Standnummer  770

Informatie over de beurs:  www.infrarelatiedagen.nl

Het thema van Van der Spek, bij deze editie van de Inra Relatiedagen, is ‘Een emissieloze toekomst’.  Van der Spek is heel actief met de ontwikkeling en verkoop van elektrische machines. Deze zult u dan ook op onze stand zien.

Wilt u meer weten over elektrische machines van Van der Spek, bezoek onze stand nummer 770 en spreek een van onze vertegenwoordigers aan. U kunt natuurlijk ook vooraf een afspraak maken of meer informatie vragen:

Meer informatie gewenst?

Vul het formulier in, of kijk bij ‘verkoop’, voor uw vertegenwoordiger.

Of stuur een bericht aan:

door-Van der Spek-

Van der Spek Vianen de specialist in elektrisch aangedreven Hyundai graafmachines.

De afgelopen periode zijn er vele elektrisch aangedreven Hyundai graafmachines geleverd door Van der Spek Vianen. U heeft de meeste van de leveringen kunnen zijn over de mediakanalen van Van der Spek Vianen.

Toch brengen we u hierbij diverse leveringen nogmaals onder de aandacht om u te laten zijn dat we met de Hyundai graafmachine voorop lopen in de energietransitie die op het moment in volle gang bezig is en hard aan het ontwikkelen is.

Het leveringsprogramma bestaat op het moment uit graafmachines met een gewicht van 2 tot 35 ton.

De elektrische minigravers zijn te leveren in 2 en 4 tons uitvoering, hierbij gaat het om de modellen R20e met 30,7 kWh lithium accu en de R40e met 53,8 kWh lithium accu. Beide machines zijn uitgevoerd met een vaste accu die in de machines zijn gebouwd. Opladen gaat eenvoudig middels een kleinere stroomaansluiting.

De opvolgende machine in de elektrisch aangedreven Hyundai graafmachinelijn is de

Hyundai HX85A E. Deze 10 ton wegende graafmachine is voorzien van een 130 kWh LFP accu die in de machine is gebouwd. Laden van deze machine kan met 32Amp of 64Amp aansluiting.

De elektrische Hyundai HX85A E’s zijn o.a. werkzaam bij de Van Reel Groep, Van Aalsbrug en Voorbij Funderingstechniek. Diverse machines zijn in opbouw en zullen uiteraard in de media verschijnen als deze geleverd worden.

32 en 36 ton elektrisch aangedreven Hyundai graafmachines

De afgelopen periode zijn er van de elektrisch aangedreven Hyundai HX260AL E al meer dan 10 machines afgeleverd bij Nederlandse klanten. Deze 32 toner word door de klanten ingezet in zowel de grond-, weg- en waterbouw als sloopwerkzaamheden. De Hyundai HX260AL E’s zijn o.a. geleverd bij GMB, Van Reel Groep, Heijmans, Van der Ven, Bork sloopwerken en KWS.

Afhankelijk van de uitvoering en keuze van de klant kan Hyundai HX260AL E worden uitgevoerd met een accu capaciteit tussen de 390 kWh en 455 kWh.

De eerste elektrische Hyundai HX300AL E’s met een eigen gewicht van 36 ton zijn in opbouw en zullen in 2024 geleverd gaan worden. Deze zware rupsgraafmachines zijn voorzien van 585 kWh accuvermogen.

Bij de Hyundai HX260AL E en Hyundai HX300AL E zijn de accu’s los geplaatst op de machines en kunnen eenvoudig gewisseld worden en als gewenst opgeladen op laadstation.

Groot voordeel is dat hiermee accucapaciteit kan worden uitgebreid en uitgewisseld tussen de verschillende machines mocht dit gewenst zijn.

Mobiele elektrisch aangedreven Hyundai HW140A E

Ook van de mobiele Hyundai graafmachine komt de elektrische aangedreven versie er aan.

De eerste Hyundai HW140A E’s zijn in opdracht en zullen in 2024 op de Nederlandse wegen een bouwwerken verschijnen.

Van der Spek Vianen is de specialist als het gaat om elektrisch aangedreven machines. Naast de elektrisch aangedreven Hyundai machines behoren ook elektrisch aangedreven mobiele machines van Dynapac, Powerscreen, Lindner, Cifa, Telestack tot het leveringsprogramma.

door-Van der Spek-

Nieuwe Hyundai HX260AL Electric voor Heijmans

Van der Spek Vianen heeft via haar werkplaatsen in Vianen en Hardenberg een nieuwe volledig elektrisch aangedreven Hyundai HX260AL Electric geleverd Heijmans. De nieuwe ruim 30 ton wegende graafmachine is door de spuiterij in Hardenberg voorzien van de bekende bedrijfskleuren van Heijmans.

In totaal is de HX260AL Electric voorzien van 455kWh accu vermogen waarmee de machine een complete werkdag kan draaien.

De machine is zeer compleet uitgevoerd. De HX260AL Electric is o.a. uitgevoerd met een overdruksysteem, centrale smering, bordessen aan beide zijden, een dom onder der giek en lasthak aan binnenzijde van de lepelsteel.

Zie graag de film over de eerste ervaringen met de Hyundai HX260AL door machinst Mike Belt van Heijmans op het werk aan de A1 dat Heijmans op het moment uitvoert.

door-Van der Spek-

Nieuwe Hyundai HX260AL Electric voor de Van Reel Groep

Van der Spek Vianen heeft via haar werkplaatsen in Vianen en Hardenberg een nieuwe volledig elektrisch aangedreven Hyundai HX260AL Electric geleverd aan de Van Reel Groep uit Rouveen.

In totaal is de HX260AL Electric voorzien van 455kWh accu vermogen waarmee de machine een complete werkdag kan draaien. De accu’s kunnen zowel in de machine als in een meegeleverd laatstation worden opgeladen.

Het is voor de Van Reel Groep de tweede elektrische Hyundai de ze in gebruik nemen. Vorig jaar is er al een Hyundai HX85A Electric in gebruik genomen. Deze 10 ton wegende graafmachine is voorzien van 130kWh accu vermogen.

Van Reel is een duurzame familieonderneming voor grondverzet, grondsanering, sloopwerk en recycling. Ze werken met name samen met gemeenten, waterschappen en projectontwikkelaars. Ze zijn een erkende en gecertificeerde (onder andere met ISO 9001, keurcompost en VCA**) aannemer en heeft voor alle toepassingen het juiste machinepark in huis.

De investering in de volgende nieuwe elektrisch aangedreven Hyundai past helemaal bij het milieubewust ondernemen van de Van Reel Groep.

De machine is net als de andere Hyundai ’s die door Van der Spek geleverd zijn aan de Van Reel groep zeer compleet uitgevoerd. De HX260AL Electric is  o.a. ook nog uitgevoerd met een overdruksysteem, centrale smering, bordessen aan beide zijden, een dom onder der giek en een Steelwrist hydraulisch snelwisselsysteem zodat uitrustingsstukken eenvoudig en veilig gewisseld kunnen worden.

Speciale belettering maken de machine helemaal duurzaam compleet.

door-Van der Spek-

Nieuwe Hyundai HX260AL Electric voor Van der Ven uit Brakel.

Van der Spek Vianen heeft via haar werkplaatsen in Vianen en Hardenberg een nieuwe volledig elektrisch aangedreven Hyundai HX260AL Electric geleverd aan Van der Ven uit Brakel. Uiteraard is de machine gespoten in de bekende huiskleuren van Van der Ven. Dit spuitwerk is uitgevoerd in de spuiterij van Van der Spek in Hardenberg. De speciale belettering maakt het duurzame- en emissieloze plaatje geheel compleet.

Van der Ven is middelgroot aannemingsbedrijf met verrassend veel disciplines onder hun dak. Het stelt ze in staat om adequaat en goed gecoördineerd in te spelen op de klantwensen. Zo is Van der Ven uw kwaliteitspartner als het gaat om leidingwerken, grond-, water- en wegenbouw, natuur- en cultuurtechniek en beton- en waterwerken. Maar ook groenvoorzieningen, bouw, herstel en onderhoud aan historische objecten, asbestsaneringen, bodem- en waterbodemsaneringen en sloopwerkzaamheden.

Met de investering in de nieuwe Hyundai HX260AL Electric laat Van der Ven zien te investeren in de nieuwste- een duurzaamste technieken.

In totaal is de HX260AL Electric voorzien van 455kWh vermogen waarmee de machine een complete werkdag kan draaien. De accu’s kunnen zowel in de machine als in een meegeleverd laatstation worden opgeladen.

De machine is net als de andere Hyundai ’s die door Van der Spek geleverd zijn aan Van der Ven zeer compleet uitgevoerd. De HX260AL Electric is  o.a. ook nog uitgevoerd met een overdruksysteem, centrale smering, bordessen aan beide zijden, een extra hijspunt aan de binnenzijde van de lepelsteel om zwaardere delen te kunnen verzetten als bijvoorbeeld rioolputten en een dom onder der giek.

door-Van der Spek-

D. van der Steen B.V. investeert duurzaam in een elektrische graafmachine

Vanuit Vianen is een nieuwe elektrisch aangedreven Hyundai Ecodiger R40E geleverd aan D. van der Steen B.V. uit Utrecht.

De basis voor deze moderne machine is een Hyundai minigraafmachine, waarbij de machine wordt voorzien van een krachtige elektromotor gevoed door een 53,8 kWh Lithium accu pakket. Uitgangspunt bij de keuze van de accucapaciteit is de voorwaarde dat de machine bij normale inzet minimaal 8 uur op 1 lading kan draaien. Alle elektrische componenten zijn keurig binnen de bestaande beplating gemonteerd en de 380Volt acculader aansluiting heeft een mooie plek in het contragewicht gekregen. Bij de machine bestelde D. van der Steen elektrische verloopstekkers, waardoor de machine eenvoudig op iedere locatie is op te laden.

Naast dat de machine geen stikstof uitstoot heeft, is het ook veiliger om met de Eco-Digger te werken ten opzichte van een traditionele machine. Doorgaans maakt een dieselmotor een dominant geluid waardoor de machinist omgevingsgeluiden minder goed kan horen. Door de elektrische aandrijving is het fluisterstil rondom de machine, waardoor de machinist goed met de omgeving kan communiceren en in de gaten kan houden. Daarbij worden medewerkers die om de machine werken niet blootgesteld aan eventuele schadelijke uitlaatgassen.

Om overal goed gesteld voor de dag te komen, is de machine voorzien van een complete set bakken en uitrustingsstukken.

De nieuwe machine is gespoten in de bekende bedrijfskleuren van D. van der Steen B.V.

door-Van der Spek-

GMB Civiel B.V. neemt 2e Hyundai HX260AL Electric in gebruik.

GMB Civiel B.V. neemt 2e Hyundai HX260AL Electric in gebruik.

Na het succes van de 1e volledig elektrische graafmachine was het voor GMB duidelijk dat er nog extra geïnvesteerd zou gaan worden in emissieloze Hyundai graafmachines.

Met een accupakket van 390kWh kan de machine in principe al acht uur draaien, maar niet als die bijvoorbeeld de hele dag zware klei moet graven. Een groter accupakket is uiteraard mogelijk, maar er is voor deze machine ook gekeken naar extra energie-besparende-mogelijkheden en zo kwamen wij uit op het hybride systeem van energieterugwinning op de hydrauliek.

Het ECO’nergie systeem is niet nieuw en al vaker toegepast maar dan op conventionele diesels. Het principe hiervan is dat de giek bij het zakken druk opbouwt in een met stikstof gevulde cilinder. Dit kost geen energie doordat de zwaartekracht zijn werk doet. De hoge druk in de stikstofcilinder wordt vervolgens hergebruikt bij het heffen van de giek. Het ECO’nergie systeem geeft niet alleen energiebesparing maar resulteert ook in een hogere snelheid bij het heffen van de giek wat zorgt voor meer productie.

Machinist Anton nam de nieuwe Hyundai HX260AL Electric in gebruik bij de Dijkversterking Wolferen-Sprok. Een mooi werk waar de electrische machine uitstekend tot zijn recht komt en de laadvoorziening van de wissel-batterijboxen op het werk voorzien is.

Verder is de machine voorzien van vele opties; naast de herkenbare GMB huisstijl is de machine oa voorzien van een Engcon draaikantelstuk inclusief gripper; Trimble Earthworks 3D GPS; bewakingscamera systeem; extra camera binnenkant arm enz.