Category Archive Elektrische Graafmachine

door-Van der Spek-

D. van der Steen B.V. investeert duurzaam in een elektrische graafmachine

Vanuit Vianen is een nieuwe elektrisch aangedreven Hyundai Ecodiger R40E geleverd aan D. van der Steen B.V. uit Utrecht.

De basis voor deze moderne machine is een Hyundai minigraafmachine, waarbij de machine wordt voorzien van een krachtige elektromotor gevoed door een 53,8 kWh Lithium accu pakket. Uitgangspunt bij de keuze van de accucapaciteit is de voorwaarde dat de machine bij normale inzet minimaal 8 uur op 1 lading kan draaien. Alle elektrische componenten zijn keurig binnen de bestaande beplating gemonteerd en de 380Volt acculader aansluiting heeft een mooie plek in het contragewicht gekregen. Bij de machine bestelde D. van der Steen elektrische verloopstekkers, waardoor de machine eenvoudig op iedere locatie is op te laden.

Naast dat de machine geen stikstof uitstoot heeft, is het ook veiliger om met de Eco-Digger te werken ten opzichte van een traditionele machine. Doorgaans maakt een dieselmotor een dominant geluid waardoor de machinist omgevingsgeluiden minder goed kan horen. Door de elektrische aandrijving is het fluisterstil rondom de machine, waardoor de machinist goed met de omgeving kan communiceren en in de gaten kan houden. Daarbij worden medewerkers die om de machine werken niet blootgesteld aan eventuele schadelijke uitlaatgassen.

Om overal goed gesteld voor de dag te komen, is de machine voorzien van een complete set bakken en uitrustingsstukken.

De nieuwe machine is gespoten in de bekende bedrijfskleuren van D. van der Steen B.V.

door-Van der Spek-

GMB Civiel B.V. neemt 2e Hyundai HX260AL Electric in gebruik.

GMB Civiel B.V. neemt 2e Hyundai HX260AL Electric in gebruik.

Na het succes van de 1e volledig elektrische graafmachine was het voor GMB duidelijk dat er nog extra geïnvesteerd zou gaan worden in emissieloze Hyundai graafmachines.

Met een accupakket van 390kWh kan de machine in principe al acht uur draaien, maar niet als die bijvoorbeeld de hele dag zware klei moet graven. Een groter accupakket is uiteraard mogelijk, maar er is voor deze machine ook gekeken naar extra energie-besparende-mogelijkheden en zo kwamen wij uit op het hybride systeem van energieterugwinning op de hydrauliek.

Het ECO’nergie systeem is niet nieuw en al vaker toegepast maar dan op conventionele diesels. Het principe hiervan is dat de giek bij het zakken druk opbouwt in een met stikstof gevulde cilinder. Dit kost geen energie doordat de zwaartekracht zijn werk doet. De hoge druk in de stikstofcilinder wordt vervolgens hergebruikt bij het heffen van de giek. Het ECO’nergie systeem geeft niet alleen energiebesparing maar resulteert ook in een hogere snelheid bij het heffen van de giek wat zorgt voor meer productie.

Machinist Anton nam de nieuwe Hyundai HX260AL Electric in gebruik bij de Dijkversterking Wolferen-Sprok. Een mooi werk waar de electrische machine uitstekend tot zijn recht komt en de laadvoorziening van de wissel-batterijboxen op het werk voorzien is.

Verder is de machine voorzien van vele opties; naast de herkenbare GMB huisstijl is de machine oa voorzien van een Engcon draaikantelstuk inclusief gripper; Trimble Earthworks 3D GPS; bewakingscamera systeem; extra camera binnenkant arm enz.

door-Van der Spek-

Van Reel Groep neemt nieuwe elektrische Hyundai HX85A E in gebruik.

De nieuwe volledig elektrisch aangedreven HyundaiHX85A E die Van der Spek Vianen heeft geleverd aan de Van Reel Groep uit Rouveen is gelijk in actie gekomen de renovatie van de monumentale stenendijk tussen Hasselt en Zwolle. Dit werk wordt emissieloos uitgevoerd voor de opdrachtgever.

Naast de elektrisch aangedreven Hyundai is er van Van Reel ook een elektrisch aangedreven trekker op het werk actief.

De nieuwe Hyundai HX85A E weegt ruim 10 ton en is voorzien van een 130kWh accu waarmee de machine 6 tot 8 uur kan werken voordat hij weer moet worden opgeladen.

Dankzij de verstelgiek kan de machine zeer breed worden ingezet en de verschillende uitrustingsstukken is de gewenste positie brengen. Uiteraard heeft de machine vele verschillende hydraulische aansluitingen zodat uitrustingsstukken zonder problemen kunnen worden aangesloten.

Het geavanceerde load sensing hydrauliek systeem heeft een energiebesparend regeneratie systeem op de hef- en knikcilinders waarmee de machine optimaal kan werken met het laagste energieverbruik.

Van Reel is een duurzame familieonderneming voor grondverzet, grondsanering, sloopwerk en recycling. Ze werken met name samen met gemeenten, waterschappen en projectontwikkelaars. Ze zijn een erkende en gecertificeerde (onder andere met ISO 9001, keurcompost en VCA**) aannemer en heeft voor alle toepassingen het juiste machinepark in huis.

De investering in de nieuwe elektrisch aangedreven Hyundai HX85A E past helemaal bij het milieubewust ondernemen van de Van Reel Groep.

door-Van der Spek-

Nieuwe elektrische Hyundai HX85A E voor Van Aalsburg uit Hellouw

Onlangs is er door Van der Spek Vianen een nieuwe compleet emissie loze elektrisch aangedreven Hyundai HX85A E geleverd aan Van Aalsburg.

De nieuwe 10 ton wegende Hyundai HX85A E is voorzien van een 130kWh accu waarmee de machine tot 6 uur kan werken voordat hij weer moet worden opgeladen. Laden kan eenvoudig middels een 32Amp of 64 Amp stekker. Van Aalsburg heeft een mobiele EnergyHub die middels wind- en zonne-energie wordt opgeladen waardoor de nieuwe Hyundai met groene stroom weer geladen kan worden.

Dankzij de verstelgiek kan de machine zeer breed worden ingezet en de verschillende uitrustingsstukken is de gewenste positie brengen. Uiteraard heeft de machine vele verschillende hydraulische aansluitingen zodat uitrustingsstukken zonder problemen kunnen worden aangesloten.

Het geavanceerde load sensing hydrauliek systeem heeft een energiebesparend regeneratie systeem op de hef- en knikcilinders waarmee de machine optimaal kan werken met het laagste energieverbruik.

Van Aalsburg B.V. is een bijzondere wilgenhouthandel, waarin het ambacht van vader op zoon(s) is doorgegeven. Het bedrijf is uitgegroeid tot een groot-, dynamisch- en internationaal opererend familiebedrijf met zes broers. Van Aalsburg heeft 150 hectare waarop men eigen producten verbouwd die worden ingezet op uit te voeren werken.

Milieubewust ondernemen staat hoog in het vandaal en daarbij past de investering in de nieuwe elektrisch aangedreven Hyundai HX85A E helemaal bij.

Foto’s ; Van Aalsburg

doorVan der Spek

Hyundai elektrische graafmachines beschikbaar!

Van der Spek-Vianen B.V. en UMS leveren daarin een bijdrage:

Als sinds 2009 (bron) werkt Hyundai aan elektrisch aangedreven graafmachines. Hyundai zal de komende jaren hun elektrische lijn in de Europese markt uitrollen.

Hyundai E18


Direct beschikbaar zijn de Hyundai HX85 Electric, de Hyundai HX260 Electric, de Hyundai HX300 Electric en minigravers van Ecodigger in de klassen van 2 tot 4 ton. In ontwikkeling zijn de Hyundai HW140A mobiele graafmachine en de Hyundai HX220 Electric.


Meer informatie over deze machines vindt u hier.


Hyundai Electric machines zijn, of worden binnenkort geleverd, aan onder andere GMB, Van Reel Groep, Van Aalsburg, Voorbij Beton, Heijmans, De Vries en Van der Wiel.

Heeft u interesse in de Hyundai Electric modellen, neem dan contact op met onze vertegenwoordigers. Zij zijn u graag van dienst.

Meer informatie over emissieloze of emissiearme machines, van onze andere merken, vindt u hier.


Nieuwsberichten Electrische Hyundai’s.

doorVan der Spek

De nieuwe Hyundai HX260E Electric compleet in beeld bij GMB.

Bij GMB is deze geheel elektrisch aangedreven Hyundai direct in bedrijf genomen op de dijkversterking Gorinchem-Waardenburg waar hij laat zien wat de duurzame toekomst gaat worden, een emissievrije bouwplaats.

#uwproductieonzezorg #duurzaam #samenwerking

doorVan der Spek

Hyundai HX260AL Electric in actie

Vandaag heeft de complete nieuwe elektrische Hyundai Construction Equipment Europe HX260AL Electric zijn eerste kuubs verzet. Tijdens deze eerste uren waarbij direct zware grond werd afgegraven heeft de machine zijn verwachtingen geheel waargemaakt.

Uiteraard willen we op het moment nog zoveel aan jullie melden echter dat doen we als hij wordt afgeleverd aan GMB. Hij zal hiervoor natuurlijk eerst in de bekende bedrijfskleuren worden gespoten door onze collega’s van PRIMA Equipment.

#electrischaangedreven#duurzaamondernemen#vooroplopen#uwproductieonzezorg

doorVan der Spek

Nieuwe Eco-Digger R20E in gebruik genomen door GKB Groep

GKB heeft na een uitgebreide inventarisatie van de elektrisch aangedreven minigraver markt gekozen voor een 2 tons zware Eco-Digger R20E.

De basis voor deze moderne machine is een Hyundai minigraafmachine, waarbij de machine wordt voorzien van een krachtige elektromotor gevoed door een Lithium accu pakket.

Uitgangspunt bij de keuze van de accucapaciteit is de voorwaarde dat de machine minimaal 8 uur op 1 lading kan draaien. Alle elektrische componenten zijn keurig binnen de bestaande beplating gemonteerd en de 380Volt acculader heeft een mooie plek in de cabine gekregen.

Naast dat de machine geen stikstof uitstoot heeft, is het ook veiliger om met de Eco-Digger te werken ten opzichte van een traditionele machine. Doorgaans maakt een dieselmotor een dominant geluid waardoor de machinist omgevingsgeluiden minder goed kan horen. Door de elektrische aandrijving is het fluisterstil rondom de machine, waardoor de machinist goed met de omgeving kan communiceren en in de gaten kan houden. Een ander groot voordeel en zeer zo belangrijk is dat  medewerkers die om de machine werken niet blootgesteld worden aan eventuele schadelijke uitlaatgassen.

doorVan der Spek

GMB Civiel B.V. investeert duurzaam in een elektrische graafmachine

Als wereld- en maatschappijbewuste onderneming investeert GMB in duurzaamheid en in de energietransactie. Bij de aanschaf van materiaal kijkt men kritisch wat er mogelijk is om zo schoon, veilig en duurzaam mogelijk te werken.

Met deze vooruitstrevende gedachte besloot GMB een volledig elektrisch aangedreven graafmachine aan te schaffen en de keuze viel daarbij op de 2tons zware Eco-Digger R20E. De basis voor deze moderne machine is een Hyundai minigraafmachine, waarbij de machine wordt voorzien van een krachtige elektromotor gevoed door een Lithium accu pakket. Uitgangspunt bij de keuze van de accucapaciteit is de voorwaarde dat de machine minimaal 8uur op 1 lading kan draaien. Alle elektrische componenten zijn keurig binnen de bestaande beplating gemonteerd en de 380Volt acculader heeft een mooie plek in de cabine gekregen. Bij de machine bestelde GMB een complete set elektrische verloopstekkers, waardoor de machine eenvoudig op iedere locatie is op te laden.

Naast dat de machine geen stikstof uitstoot heeft, is het ook veiliger om met de Eco-Digger te werken ten opzichte van een traditionele machine. Doorgaans maakt een dieselmotor een dominant geluid waardoor de machinist omgevingsgeluiden minder goed kan horen. Door de elektrische aandrijving is het fluisterstil rondom de machine, waardoor de machinist goed met de omgeving kan communiceren en in de gaten kan houden. Daarbij worden medewerkers die om de machine werken niet blootgesteld aan eventuele schadelijke uitlaatgassen. Deze manier van veilig werken past goed in het veiligheidsprogramma “Bewust Zonder Ongevallen” waarbij GMB onlangs veiligheidsladder trede 3 behaalde.

Om overal goed gesteld voor de dag te komen, is de machine voorzien van een complete set bakken en wordt de machine veilig vervoerd op een nieuwe aangeschafte trailer.

Onze overheid stimuleert bedrijven die ook willen bijdragen aan een positief effect op de CO2 uitstoot met de riante Mia-Vamil regeling waar deze Eco-Digger voor in aanmerking komt.