Zoek
Sluit dit zoekvak.

D. van der Steen B.V. investeert duurzaam in een elektrische graafmachine

door-Van der Spek-

D. van der Steen B.V. investeert duurzaam in een elektrische graafmachine

Vanuit Vianen is een nieuwe elektrisch aangedreven Hyundai Ecodiger R40E geleverd aan D. van der Steen B.V. uit Utrecht.

De basis voor deze moderne machine is een Hyundai minigraafmachine, waarbij de machine wordt voorzien van een krachtige elektromotor gevoed door een 53,8 kWh Lithium accu pakket. Uitgangspunt bij de keuze van de accucapaciteit is de voorwaarde dat de machine bij normale inzet minimaal 8 uur op 1 lading kan draaien. Alle elektrische componenten zijn keurig binnen de bestaande beplating gemonteerd en de 380Volt acculader aansluiting heeft een mooie plek in het contragewicht gekregen. Bij de machine bestelde D. van der Steen elektrische verloopstekkers, waardoor de machine eenvoudig op iedere locatie is op te laden.

Naast dat de machine geen stikstof uitstoot heeft, is het ook veiliger om met de Eco-Digger te werken ten opzichte van een traditionele machine. Doorgaans maakt een dieselmotor een dominant geluid waardoor de machinist omgevingsgeluiden minder goed kan horen. Door de elektrische aandrijving is het fluisterstil rondom de machine, waardoor de machinist goed met de omgeving kan communiceren en in de gaten kan houden. Daarbij worden medewerkers die om de machine werken niet blootgesteld aan eventuele schadelijke uitlaatgassen.

Om overal goed gesteld voor de dag te komen, is de machine voorzien van een complete set bakken en uitrustingsstukken.

De nieuwe machine is gespoten in de bekende bedrijfskleuren van D. van der Steen B.V.