Nieuwe Hyundai HX260AL Electric voor de Van Reel Groep

door-Van der Spek-

Nieuwe Hyundai HX260AL Electric voor de Van Reel Groep

Van der Spek Vianen heeft via haar werkplaatsen in Vianen en Hardenberg een nieuwe volledig elektrisch aangedreven Hyundai HX260AL Electric geleverd aan de Van Reel Groep uit Rouveen.

In totaal is de HX260AL Electric voorzien van 455kWh accu vermogen waarmee de machine een complete werkdag kan draaien. De accu’s kunnen zowel in de machine als in een meegeleverd laatstation worden opgeladen.

Het is voor de Van Reel Groep de tweede elektrische Hyundai de ze in gebruik nemen. Vorig jaar is er al een Hyundai HX85A Electric in gebruik genomen. Deze 10 ton wegende graafmachine is voorzien van 130kWh accu vermogen.

Van Reel is een duurzame familieonderneming voor grondverzet, grondsanering, sloopwerk en recycling. Ze werken met name samen met gemeenten, waterschappen en projectontwikkelaars. Ze zijn een erkende en gecertificeerde (onder andere met ISO 9001, keurcompost en VCA**) aannemer en heeft voor alle toepassingen het juiste machinepark in huis.

De investering in de volgende nieuwe elektrisch aangedreven Hyundai past helemaal bij het milieubewust ondernemen van de Van Reel Groep.

De machine is net als de andere Hyundai ’s die door Van der Spek geleverd zijn aan de Van Reel groep zeer compleet uitgevoerd. De HX260AL Electric is  o.a. ook nog uitgevoerd met een overdruksysteem, centrale smering, bordessen aan beide zijden, een dom onder der giek en een Steelwrist hydraulisch snelwisselsysteem zodat uitrustingsstukken eenvoudig en veilig gewisseld kunnen worden.

Speciale belettering maken de machine helemaal duurzaam compleet.