Zoek
Sluit dit zoekvak.

Categorie archief Beton-cement-verdeelmast

door-Van der Spek-

Nieuw duo Cifa betonpompen voor Verhoeven bedrijfsvloeren in Zijtaart

Van der Spek Vianen heeft onlangs een duo nieuwe Cifa betonpompen afgeleverd. Ditmaal zijn er een nieuwe Cifa K36L en een Cifa K42L bij Verhoeven bedrijfsvloeren in gebruik genomen. Voor Verhoeven zijn het zeker niet de eerste Cifa betonpompen. Al eerder werden o.a. een Cifa K60H en de grootste betonpomp van Europa een Cifa K67H door Van der Spek Vianen geleverd in Zijtaart.

Net als de eerder geleverde Cifa betonpompen zijn ook deze pompen voorzien van de bekende bedrijfskleuren van Verhoeven bedrijfsvloeren.

Cifa K36L-5

De nieuw geleverde Cifa K36L-5 is uitgevoerd met een 5-delige Z-mast waarbij de laatste deel, de vlieger 360° kan draaien. De mast is voorzien van een leidingset met een diameter van 125mm waarmee zonder problemen ook grovere betonproducten kunnen worden verpompt.

Op de machine is een HP1608EC pomp-unit geplaatst welke een capaciteit tot 160M³/uur kan verwerken. De maximale betondruk bedraagt 80 bar. De trechter op de pomp heeft een inhoud van 550 liter.

Onder de pomp is een 3-assige Mercedes-Benz Arocs 2640 vrachtwagen geplaatst.

Cifa K42L

De nieuwe Cifa K42L is ook opgebouwd op een Mercedes Benz Arocs, ditmaal een 4-assige 3240

De mast op de Cifa K42L is ook een 5-delige, ditmaal een RZ-uitvoering waarmee een maximaal verticaal bereik van 41,1 meter behaald kan worden.  

Ook op de Cifa K42L is een HP1608EC pomp-unit geplaatst welke een capaciteit tot 160M³/uur kan verwerken. De maximale betondruk bedraagt 80 bar. De trechter op de pomp heeft een inhoud van 550 liter.

Beide machines zijn door de technische dienst van Van der Spek opgebouwd met klant specifieke opties zodat de machines optimaal hun werk kunnen gaan uitvoeren.

door-Van der Spek-

Nieuw model CIFA betonpomp on tour

Komende periode zal Van der Spek Vianen B.V. onderweg zijn met een nieuwe type betonpomp van CIFA: de K36L-5. Deze pomp beschikt over een 5-delige Z-mast, die het gebruik onder kleinere, krappe omstandigheden mogelijk maakt. Bovendien kan het 5e mastdeel als extra 360 graden roteren, hetgeen nog meer mogelijkheden biedt. De 160 m3 pompunit heeft een maximale druk van 80 bar.

Standaard is de machine voorzien van een HBC radiografische afstandsbediening met 2 joysticks een een kleurendisplay, waardoor de machinist alle informatie direct binnen handbereik heeft.

Het ASC (Advanced Stability Control) systeem, of afstempelbeveiliging – geïntegreerd bij de Smartronic uitvoering – controleert de stabiliteit van de machine in real time wanneer de de steunpoten niet volledig uitgeschoven kunnen worden door gebrek aan ruimte op de bouwplaats. Aan de hand van de posities van de steunpoten bepaalt de machine in welk gebied er nog veilig gewerkt kan worden en vertraagt of stopt zelfs wanneer de stabiliteit in gevaar komt.

Het innovatieve MBE (Maximum Boom Extension) systeem, eveneens onderdeel van de Smartronic uitvoering, geeft vervolgens in een display precies aan wat het werkbereik van de pomp is bij deze opstelling. Dit alles zonder dat de machinist de mast uit hoeft te vouwen om vervolgens tot de ontdekking te komen dat de machine niet op de juiste positie staat.

Verder is de betonpomp naar keuze uit te breiden met diverse opties en accessoires, die af fabriek of naderhand in de werkplaats in Vianen opgebouwd kunnen worden. De compacte en doordachte opbouw van de K36L-5 bieden tevens de mogelijkheid tot het monteren van diverse oplossingen om extra betonslangen of -leidingen mee te nemen.

Wilt u meer weten over de betonpompen van CIFA of heeft u interesse in een demo? Neem dan contact op met onze vertegenwoordiger Jarno Spruit via 06 – 53 900525 of jarno.spruit@vanderspek.nl.

doorVan der Spek

Van der Spek levert met Putzmeister RV12-Lift rondverdeelmast bijdrage aan Amsterdamse NoordZuidlijn

Datum: 7-feb-11

Afgelopen vrijdag, 4 februari 2011, is weer een belangrijke stap gezet in de voltooiing van de NoordZuidlijn in Amsterdam die in 2017 operationeel moet zijn.

Door aannemer Max Bögl is 1500 kuub beton gestort in de bouwput aan het Rokin. De stort duurde zo’n 20 uur en was vanuit het Ondergronds Uitkijkpunt op het Rokin, live door iedereen die belangstelling had te volgen. Het vloerdeel dat gestort werd is één van de grootste van de in totaal 14 vloerdelen.
Het beton werd gestort recht onder het platform van het Ondergronds Uitkijkpunt bij de rode ‘M’ aan het Rokin (ter hoogte van nr. 92). Een unieke kans om dit bijzondere karwei op de eerste rang (- 8 NAP) te beleven. Beneden in het Uitkijkpunt gaven medewerkers doorlopend voorlichting over de werkzaamheden.
Speciaal voor deze gelegenheid was het Uitkijkpunt vrijdag van 8.00 tot 23.00 uur open.
Naast Max Bögl was Nijwa met o.a. een Putzmeister M52 en Mebin voor de aanvoer van beton betrokken bij deze klus.

Eerder werd door Van der Spek al een Liebherr Compactmix betoninstallatie verkocht en een Liebherr torenkraan verhuurd voor het project NoordZuidlijn.

Max Bögl maakte bij de stort gebruik van een Putzmeister RV12-Lift rondverdeelmast die voor dit project vorig jaar bij Van der Spek werd aangeschaft. De Putzmeister RV12-Lift is een eenvoudig op te stellen en relatief lichte rondverdeelmast met een eigen gewicht van ca. 2600 kg en een te bestrijken oppervlakte van 450 m². De RV12-Lift kan als aanvulling worden ingezet bij het werken met een autobetonpomp of een stationaire aanhangerpomp.

Naast grote oppervlakten kunnen ook eenvoudig wanden of pijlers tot een hoogte van maximaal 4 m worden gevuld door het tweede mastdeel dat opgetopt kan worden.
Met behulp van een kraan is de rondverdeelmast eenvoudig te verplaatsten. Enkel de betonleiding of -slang moet, indien noodzakelijk, verlengd of verkort worden.
De Putzmeister RV12-Lift is standaard uitgevoerd met SK 100 / 4,5" betonleidingen ST52.

foto: Cobouw

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Van der Spek zet diverse Putzmeister RV12-Lift rondverdeelmasten in

Datum: 17-apr-09

Door Van der Spek zijn momenteel diverse Putzmeister rondverdeelmasten van het type RV12-Lift ingezet bij een aantal klanten. Voor een project in Zeist heeft Schipper Betonpomp Maatschappij uit Apeldoorn een dergelijke rondverdeelmast bij Van der Spek ingehuurd en op dit moment heeft Faber Betonpompen ook 2 stuks in gebruik.
Bovendien heeft Koeman Berkhout onlangs bij Van der Spek een nieuwe RV12-Lift in bestelling gegeven, nadat zij de mogelijkheden van deze machine in levende lijve hadden aanschouwd.

De Putzmeister RV12-Lift is een eenvoudig op te stellen en relatief lichte rondverdeelmast met een eigen gewicht van ca. 2.700 kg en een te bestrijken oppervlakte van 450 m². De RV12-Lift kan als aanvulling worden ingezet bij het werken met een autobetonpomp of een stationaire aanhangerpomp.

Naast grote oppervlakten kunnen ook eenvoudig wanden of pijlers tot een hoogte van maximaal 4 m worden gevuld door het tweede mastdeel dat opgetopt kan worden. Met behulp van een kraan is de rondverdeelmast eenvoudig te verplaatsten. Enkel de betonleiding of -slang moet, indien noodzakelijk, verlengd of ingekort worden. De Putzmeister RV12-Lift is standaard uitgevoerd met SK 100 / 4,5" betonleidingen ST52.

(foto: Koeman Berkhout)

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines