Van der Spek levert met Putzmeister RV12-Lift rondverdeelmast bijdrage aan Amsterdamse NoordZuidlijn

doorVan der Spek

Van der Spek levert met Putzmeister RV12-Lift rondverdeelmast bijdrage aan Amsterdamse NoordZuidlijn

Datum: 7-feb-11

Afgelopen vrijdag, 4 februari 2011, is weer een belangrijke stap gezet in de voltooiing van de NoordZuidlijn in Amsterdam die in 2017 operationeel moet zijn.

Door aannemer Max Bögl is 1500 kuub beton gestort in de bouwput aan het Rokin. De stort duurde zo’n 20 uur en was vanuit het Ondergronds Uitkijkpunt op het Rokin, live door iedereen die belangstelling had te volgen. Het vloerdeel dat gestort werd is één van de grootste van de in totaal 14 vloerdelen.
Het beton werd gestort recht onder het platform van het Ondergronds Uitkijkpunt bij de rode ‘M’ aan het Rokin (ter hoogte van nr. 92). Een unieke kans om dit bijzondere karwei op de eerste rang (- 8 NAP) te beleven. Beneden in het Uitkijkpunt gaven medewerkers doorlopend voorlichting over de werkzaamheden.
Speciaal voor deze gelegenheid was het Uitkijkpunt vrijdag van 8.00 tot 23.00 uur open.
Naast Max Bögl was Nijwa met o.a. een Putzmeister M52 en Mebin voor de aanvoer van beton betrokken bij deze klus.

Eerder werd door Van der Spek al een Liebherr Compactmix betoninstallatie verkocht en een Liebherr torenkraan verhuurd voor het project NoordZuidlijn.

Max Bögl maakte bij de stort gebruik van een Putzmeister RV12-Lift rondverdeelmast die voor dit project vorig jaar bij Van der Spek werd aangeschaft. De Putzmeister RV12-Lift is een eenvoudig op te stellen en relatief lichte rondverdeelmast met een eigen gewicht van ca. 2600 kg en een te bestrijken oppervlakte van 450 m². De RV12-Lift kan als aanvulling worden ingezet bij het werken met een autobetonpomp of een stationaire aanhangerpomp.

Naast grote oppervlakten kunnen ook eenvoudig wanden of pijlers tot een hoogte van maximaal 4 m worden gevuld door het tweede mastdeel dat opgetopt kan worden.
Met behulp van een kraan is de rondverdeelmast eenvoudig te verplaatsten. Enkel de betonleiding of -slang moet, indien noodzakelijk, verlengd of verkort worden.
De Putzmeister RV12-Lift is standaard uitgevoerd met SK 100 / 4,5" betonleidingen ST52.

foto: Cobouw

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines