Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Fuchs MHL360D afgeleverd bij H. van Nispen Metaalhandel B.V. in Sprundel

doorVan der Spek

Nieuwe Fuchs MHL360D afgeleverd bij H. van Nispen Metaalhandel B.V. in Sprundel

Datum: 6-feb-11

Afgelopen week heeft Van der Spek Vianen bij H. van Nispen Metaalhandel B.V. in Sprundel een nieuwe 48-tons Fuchs MHL360D in gebruik gesteld.

H. van Nispen Metaalhandel B.V. koopt en verkoopt metalen en non-ferro’s. Voor het verwerken van deze stromen heeft Van Nispen een eigen schaar op de locatie in Sprundel. Voor o.a. het be- en ontladen van deze schaar had van Nispen al enkele jaren een Terex-Fuchs MHL360 in gebruik. Deze MHL360 is in 2003 ook nieuw door Van der Spek Vianen B.V. geleverd.

Na vele tevreden draaiuren met de MHL360 was de keuze voor van Nispen om wederom voor een Terex-Fuchs MLH360D van Van der Spek te kiezen snel gemaakt. Vorig jaar werd ook al een nieuwe 28-tons Terex-Fuchs MHL340D geleverd welke is uitgerust met een generator, waardoor er ook eenvoudig een elektromagneet aan de machine kan worden gemonteerd.

De nieuwe MHL360D heeft ten opzichte van de MHL360 die in 2003 is geleverd o.a. een grotere hydraulische opbrengst, waardoor de machine sneller en sterker is.

De machine is uitgerust met hoofdgiek van 9,7 meter en een lepelsteel van 7,8 meter waardoor een maximaal bereik ontstaat van 18 meter. Aan de MHL360D is een originele Terex-Fuchs poliepgrijper gemonteerd van 800 liter.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL-360D is een Deutz TCD2013 6 cilinder Tier III motor met een inhoud van 7,2 liter en 186 kW verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine ten opzichte de vorige serie met 3 dB verminderd. De koeling is vergroot, zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermosstatisch geregeld, zodat de motor altijd de juiste bedrijfstemperatuur heeft.

De standaard hydraulisch verstelbare cabine kan ook nog 2,10 meter naar voren worden geplaatst voor een nog beter zicht in shredders, scharen, vrachtwagens of schepen die hij moet beladen of lossen. De machinist heeft een zichthoogte van ruim 6,2 meter.

Op wens van Van Nispen  is de Terex-Fuchs uitgerust met Xenon verlichting op de giek en lepel, zodat er ook in de vroege morgen of late middag met goed zicht gewerkt kan worden. Tevens is er op het contragewicht een camera geplaatst, zodat de machinist goed kan zien wat er achter de machine gebeurt en niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Van der Spek, Bouwmachines