Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dura Vermeer Reststoffen neemt nieuwe Hyundai R320LC-9 in gebruik

doorVan der Spek

Dura Vermeer Reststoffen neemt nieuwe Hyundai R320LC-9 in gebruik

Datum: 12-feb-11

Van der Spek Vianen heeft onlangs bij Dura Vermeer Reststoffen een nieuwe Hyundai R320LC-9 afgeleverd.  De 34-tons rupsgraafmachine zal worden ingezet bij de mobiele breker van Dura Vermeer Reststoffen en zal daarbij hoofdzakelijk worden gebruikt voor het beladen van de breker.

Dura Vermeer Reststoffen is naast het verwerken van puin en asfalt op de stationaire inrichting in Vijfhuizen actief met de rupsmobiele breekinstallatie waarmee in het gehele land wordt gebroken.

Afgelopen jaar heeft Dura Vermeer Reststoffen haar certificering voor de mobiele breker uitgebreid met twee KOMO productcertificaten, te weten menggranulaat 0/31,5 en asfaltgranulaat ten behoeve van warm hergebruik. Hierdoor is Dura Vermeer Reststoffen in staat op elke locatie waar gesloopt wordt en puin vrijkomt, zijn mobiele installatie in te zetten. Tot voor kort was dit alleen mogelijk in en rond Vijfhuizen of op vergunde locaties.

De mobiele breker bewerkt het aangeboden puin (asfalt-, beton- en bouwpuin) tot granulaat. Dit granulaat is vervolgens weer geschikt als fundatiemateriaal voor de aanleg van (bouw-)wegen en als terreinverharding etc. Het asfaltpuin wordt bewerkt tot asfaltgranulaat 0/20 of 0/30 en is daardoor geschikt als deelstroom in nieuw asfalt.

Om verzekerd te zijn van goede service en ondersteuning door het gehele land was de keuze voor de combinatie Van der Spek en Hyundai snel gemaakt. Dura Vermeer en Van der Spek zijn dan ook zeker geen onbekenden van elkaar. Diverse machines vonden de afgelopen jaren al hun weg vanuit Vianen naar de vele locaties van Dura Vermeer, zoals o.a. Dynapac asfaltafwerkmachines en -walsen en Liebherr torenkranen.

De nieuwe Hyundai R320LC-9 is uitgevoerd met een 6450 mm lange giek en 3200 mm lange lepelsteel waardoor de machine een groot bereik heeft om het te breken materiaal te pakken en in de trechter van de breker te brengen. Aan de lepelsteel zit een hydraulische CW45 snelwissel waaraan een rotsdieplepel is gemonteerd.

Voor de aandrijving van de machine is een Cummins QSB8.3 motor verantwoordelijk. Deze heeft een inhoud van 8,3 liter en is voorzien van de nieuwste technieken waardoor een zeer gunstig brandstofverbruik wordt gerealiseerd. De motor levert 280 pk.

Net als alle nieuwe serie-9 machines is ook deze R320-9LC voorzien van het Hyundai Hi-mate systeem dat het via GPS-technologie mogelijk maakt op afstand data uit te lezen over brandstofverbruik, locatie, draaiuren etc. Deze service is gratis en kan door Dura Vermeer zelf worden uitgelezen.

Om veilig te kunnen werken is de machine standaard uitgevoerd met werklampen op cabine en giek. Tevens is hij standaard voorzien van een achteruitkijk camera, waardoor de machinist altijd kan zien wat er achter de machine gebeurt en onveilige situaties kunnen worden voorkomen.
 

Van der Spek, Bouwmachines