Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuw model CIFA betonpomp on tour

door-Van der Spek-

Nieuw model CIFA betonpomp on tour

Komende periode zal Van der Spek Vianen B.V. onderweg zijn met een nieuwe type betonpomp van CIFA: de K36L-5. Deze pomp beschikt over een 5-delige Z-mast, die het gebruik onder kleinere, krappe omstandigheden mogelijk maakt. Bovendien kan het 5e mastdeel als extra 360 graden roteren, hetgeen nog meer mogelijkheden biedt. De 160 m3 pompunit heeft een maximale druk van 80 bar.

Standaard is de machine voorzien van een HBC radiografische afstandsbediening met 2 joysticks een een kleurendisplay, waardoor de machinist alle informatie direct binnen handbereik heeft.

Het ASC (Advanced Stability Control) systeem, of afstempelbeveiliging – geïntegreerd bij de Smartronic uitvoering – controleert de stabiliteit van de machine in real time wanneer de de steunpoten niet volledig uitgeschoven kunnen worden door gebrek aan ruimte op de bouwplaats. Aan de hand van de posities van de steunpoten bepaalt de machine in welk gebied er nog veilig gewerkt kan worden en vertraagt of stopt zelfs wanneer de stabiliteit in gevaar komt.

Het innovatieve MBE (Maximum Boom Extension) systeem, eveneens onderdeel van de Smartronic uitvoering, geeft vervolgens in een display precies aan wat het werkbereik van de pomp is bij deze opstelling. Dit alles zonder dat de machinist de mast uit hoeft te vouwen om vervolgens tot de ontdekking te komen dat de machine niet op de juiste positie staat.

Verder is de betonpomp naar keuze uit te breiden met diverse opties en accessoires, die af fabriek of naderhand in de werkplaats in Vianen opgebouwd kunnen worden. De compacte en doordachte opbouw van de K36L-5 bieden tevens de mogelijkheid tot het monteren van diverse oplossingen om extra betonslangen of -leidingen mee te nemen.

Wilt u meer weten over de betonpompen van CIFA of heeft u interesse in een demo? Neem dan contact op met onze vertegenwoordiger Jarno Spruit via 06 – 53 900525 of jarno.spruit@vanderspek.nl.