Search
Close this search box.

Nieuwe Fuchs MHL350F voor Bijkerk Recycling B.V.

door-Van der Spek-

Nieuwe Fuchs MHL350F voor Bijkerk Recycling B.V.

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Fuchs MHL350F afgeleverd bij Bijkerk Recycling B.V. in Barneveld. De nieuwe Fuchs MHL350F vervangt een eveneens door Van der Spek Vianen geleverde Fuchs MHL340.

De nieuwe Fuchs MHL350F is een uitvoering die niet zo vaak geleverd wordt en daarom een special genoemd mag worden. Door de recyclingwerkzaamheden die bij Bijkerk worden uitgevoerd was de wens om naast met een poliep te werken ook werkzaamheden te kunnen uitvoeren met een sorteergrijper, “pincet” en combi-schaar

Om dit te kunnen is de nieuwe Fuchs MHL350F uitgevoerd met een bakcilinder-kinematiek waaraan een snelwissel is gemonteerd zodat er eenvoudig gewisseld kan worden tussen de verschillende uitrustingsstukken. De uitrustingsstukken zijn door Rigter geleverd aan Bijkerk Recycling.

Met zijn 35 ton eigen gewicht en overslagbereik van 14,7 meter is de nieuwe MHL350F in staat om op eenvoudig alle op- en overslagwerkzaamheden uit te voeren. Om het bereik van 14,7 meter te halen is Fuchs MHL350E is uitrust met een 8.5 meter giek en een 5,6 meter lepelsteel met bakcilinder-kinematiek. Het bereik is gemeten van het hart van de draaikrans tot aan de pen van de lepelsteel, het bereik aan de buitenzijde van de grijper reikt zelfs tot over de 16 meter.

In de MHL350F is de zeer duurzame en zuinige Stage-V Deutz TCD 6.1. L6 6-cilinder turbodieselmotor gemonteerd welke 160kW vermogen levert. Het geleverde vermogen wordt overgegeven aan de zeer efficiënte Linde hydraulische pompen welke beide 330 liter/min geven. Hierdoor is de machine zeer snel en krachtig bij een zeer laag brandstofverbruik.

De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen.

LED-verlichting zorgt er voor dat ook in de vroeg- en late uren veilig gewerkt kan worden met goed zicht op het uit te voeren werk.