Zoek
Sluit dit zoekvak.

AA Machines breidt uit met Dynapac CA402D

doorVan der Spek

AA Machines breidt uit met Dynapac CA402D

Datum: 9-aug-10

AA Machines heeft van Van der Spek Vianen BV een nieuwe Dynapac CA402D grondverdichter toegevoegd aan de verhuurvloot. De machine is meteen aan het werk gegaan op het grondverbeteringproject van Sita/Suez in Gilze.

De Dynapac wals is uitgevoerd met een luxe cabine met swivel module. Dit draaiplateau waarop de bestuurdersstoel en bedieningsconsole zijn geplaatst zorgt ervoor dat de machinist recht in zijn stoel kan blijven zitten in situaties waarin veelvuldig achteruit wordt gereden. Op deze manier worden rug- en nekklachten voorkomen.
 
De Dynapac CA402D heeft een eigen gewicht van circa 14 ton en een drumbreedte van 2130 mm. De trilrolwals wordt aangedreven door een Cummins watergekoelde diesel QSB4.5 met 125 pk (93 kW) vermogen bij 2200 toeren. De machine is verder uitgevoerd met een analoge verdichtingsmeter.

AA Machines verhuurt onbemand materieel voor werkzaamheden in de grondverzet, weg- en waterbouw, sloop- en recycling, industrie en overslag. Door de samenwerking met J&T Equipment is er een hoge beschikbaarheidsgraad van machines voor de verhuur.

Bron: Cobouw.nl – Pieter de Mos

Van der Spek, Bouwmachines