Hellinga breidt zeefcapaciteiten uit met nieuwe Powerscreen Warrior 1400 zeefmachine

doorVan der Spek

Hellinga breidt zeefcapaciteiten uit met nieuwe Powerscreen Warrior 1400 zeefmachine

Datum: 7-aug-10

Hellinga heeft al vele jaren positieve ervaringen in het zeefwerk met een eveneens door Powerscreen importeur Marijs Recyclingtechniek geleverde Powerscreen Chieftain 600 zeefmachine. Deze is echter door de steeds groter wordende gewenste capaciteiten een maatje te klein geworden.

Na een zeer geslaagde demo met een Warrior 1400, waarbij vele soorten producten en zeefmaten zijn geprobeerd, was het besluit om te investeren in een Powerscreen Warrior 1400 niet meer zo moeilijk. De Chieftain 600 is door Marijs ingeruild en zal worden nagekeken in de werkplaats in Mariënberg en weer worden aangeboden aan de Nederlandse klanten.

Hellinga is ontstaan vlak na de oorlog. In eerste instantie als een wegenbouwbedrijf en daarna is het bedrijf zich gaan richten op zandwinning en transport. Men blijft de zandwinning trouw, maar gaat met de tijd mee. Hellinga positioneert zich als een regionaal georiënteerde onderneming die een veelzijdigheid aan producten en diensten aanbiedt. Daarnaast beschikt men over een omvangrijk en modern materieelpark. Hellinga heeft het materieel en de expertise in huis om een totaalpakket aan te bieden aan haar opdrachtgevers.

De in Ierland geproduceerde Powerscreen Warrior 1400 is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 3500 mm en is 1350 mm breed. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12 mm, waardoor de zeef erg “agressief“ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om zelfs klei en zeer natte grond te zeven. Om bij eventuele saneringen goed te kunnen uitsorteren zijn alle afvoerbanden in snelheid te regelen.

De nieuw geleverde Warrior is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox, zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.
Van der Spek, Bouwmachines