Nieuwe Terex-Fuchs MHL335D overslagmachine geleverd bij P.E. Vianen Handelsonderneming in Zegveld

doorVan der Spek

Nieuwe Terex-Fuchs MHL335D overslagmachine geleverd bij P.E. Vianen Handelsonderneming in Zegveld

Datum: 2-aug-10

Afgelopen week heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Terex-Fuchs MHL335D overslagmachine afgeleverd in Zegveld bij P.E. Vianen Handelsonderneming.

Voor P.E. Vianen is het de eerste nieuwe Terex-Fuchs overslagmachine die door Van der Spek Vianen is geleverd. De nieuwe Terex-Fuchs zal worden ingezet bij het uitsorteren van de verschillende stromen metalen en papier die door P.E. Vianen zelf wordt ingezameld.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 5,40 meter voor goed zicht bij het uitsorteren en het beladen van containers en vrachtwagens.

Zoals standaard op iedere Terex-Fuchs heeft ook de MHL335 complete gescheiden koelsystemen voor de koeling van olie, water, hydrauliek en airco. Door deze gescheiden systemen is een goede koeling zonder problemen te garanderen, ook in stoffige omgevingen. Speciaal hierbij is dat geen enkele radiateur over een andere geplaatst is, ze staan allemaal los van elkaar zodat ze goed te reinigen zijn en niet elkaars warme lucht nogmaals te verwerken krijgen.

De 23-tons Fuchs – met een bereik van wel 12 meter – is uitgerust met een 6,5 meter giek en een 5,4 meter lange lepelsteel en voorzien van een 500 liter poliepgrijper.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL335D is een 6,1 liter Common-rail Deutz 6-cilinder Tier III motor verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine ten opzichte van de vorige serie sterk verminderd. De koeling is vergroot, zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermostatisch geregeld, zodat de motor altijd de juiste bedrijfstemperatuur heeft.

Van der Spek, Bouwmachines