Gebr. Gerrits investeert in een nieuwe bewerkingslijn met Steinert NE-scheiders

doorVan der Spek

Gebr. Gerrits investeert in een nieuwe bewerkingslijn met Steinert NE-scheiders

Datum: 26-jul-10

Van der Spek Vianen heeft bij een onderdeel van Gebr. Gerrits Metaalrecycling – de Auto Verschrotings Industrie A.V.I. in ’s-Hertogenbosch – twee zeer complete nieuwe Steinert NE-scheiders geleverd.

De Steinert’s zijn geplaatst in de nabewerkinginstallatie van de shredderinstallatie voor het scheiden van de verschillende stromen. De Steinert NE-scheiders hebben een breedte van 2000 mm en 1500 mm. Voor een goede verdeling- en een goede voorscheiding van de te scheiden fracties en materialen hebben de Gebr. Gerrits ervoor gekozen om voor de NE-scheiders trilgoten met een geïntegreerde trommelmagneten te plaatsen. Deze trilgoten zorgen voor de juiste, constante verdeling van de producten en de trommelmagneten voor de laatste scheiding van FE-delen voordat de te scheiden fracties op de NE-scheiders gaan. 

Gebr. Gerrits hebben al vele jaren Steinert NE-scheider en hebben door de lange ervaringen met de verschillende types NE-scheiders gekozen voor het type Steinert NES 6119 7 dat is uitgevoerd met een 18 polensysteem. Het polensysteem is excentrisch geplaatst in de trommel. Dit gepatenteerde systeem zorgt ervoor dat alle krachten van het magnetisch veld die de polentrommel opbouwt op de juist plaats, gelijk onder het te scheiden product, gebruikt worden. Het excentrische polensysteem is ook nog verstelbaar, zodat de afwerpparabool optimaal ingesteld kan worden op het te scheiden product.

Zowel de Steinert NE-scheiders als de trilvoeders met de geintergreerde trommelmagneten worden aangestuurd door een eveneens door Van der Spek geleverde Steinert PLC-bediening.

Voor het aan- en afvoeren van de verschillende fractie naar de NE-scheider zijn ook diverse Westeria transportbanden door Van der Spek geleverd. Deze zijn speciaal op klantwens uitgevoerd met overkappingen en afdichtingen aan de onderzijde, zodat de bewerkingslijn goed zuiver gehouden kan worden.

Van der Spek Vianen en Gebr. Gerrits  zijn geen onbekenden voor elkaar, er werd er ook al een nieuwe Powerscreen Warrior 1800 rupsmobiele zeefmachine geleverd die op de verschillende vestigingen van Gebr. Gerrits worden ingezet.

Van der Spek, Bouwmachines