Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nederlandse primeur: Hyundai R145LCR-9 voor Spelt bedrijven Nieuwveen

doorVan der Spek

Nederlandse primeur: Hyundai R145LCR-9 voor Spelt bedrijven Nieuwveen

Datum: 25-jul-10

Een echte Nederlandse Hyundai primeur: de eerste nieuwe Hyundai R145LCR-9 binnendraaier van Nederland is afgeleverd bij de Spelt bedrijven in Nieuwveen.

Niet alleen de uitstraling van deze nieuwe –9 serie is helemaal van deze tijd, ook onder de kap zijn modernste technieken toegepast. Hyundai heeft patent gekregen op het Posi-Nega systeem. Door dit geavanceerde hydraulieksysteem is de machine erg nauwkeurig en soepel in de bediening. Tevens is de machine uitgerust met een zelfdenkende koelfan, wat zorgt voor een laag geluidsniveau. De zuinige motor, het Posi-Nega hydraulische systeem en de koelfan zorgen voor een aanzienlijk laag brandstofverbruik.

Met de aflevering van een nieuwe Hyundai R145LCR-9 rupsgraafmachine door Van der Spek Vianen bij Spelt Nieuwveen is het aantal Hyundai’s op zes gekomen.

Al eerder werden een 30-tons Hyundai R290-7 rupsgraafmachine geleverd voor het beladen van de eveneens door Van der Spek geleverde puinbreker. Een Hyundai R250-7A en een H760-7A laadschop werden geleverd voor het sorteerwerk en laden bij de sorteerinstallatie.
Begin dit jaar werd ook nog een Hyundai R210-7A geleverd voor het uitvoeren van grond- en sloopwerk. Bij dochterbedrijf Fokker-Oomen in Bussum is een R250-7A geleverd voor het uitvoeren van o.a. sloopwerken.
De Spelt Bedrijven, welke zijn gevestigd in het buitengebied van het landelijk gelegen Nieuwveen, een dorp in de driehoek Aalsmeer, Uithoorn en Alphen a/d Rijn zijn opgericht  in 1954 en is tegenwoordig actief op vele fronten. Spelt Recycling & Containerverhuur voor de inzameling en be- en verwerkingen van afvalstoffen, Spelt Grondwerken die grond-, straat- en rioleringswerkzaamheden en sloopwerkzaamheden aanneemt, Spelt Milieu is gespecialiseerd in bodem- en grondwatersanering, renovatie tankstations en Spelt Detachering welke zorgdraagt voor de verhuur van schoonmaak- en opruimkrachten voor bouwplaatsen.

De Hyundai R145LCR-9  is op wens van Spelt uitrust met alle functies, zodat er veel verschillende aanbouwdelen aan de machine gemonteerd kunnen worden, zoals een sorteergrijper, kantelbak of trilblok. Tevens is de machine voorzien van extra verlichting op de cabine aan de voor- en achterzijde. Op het contragewicht is een camera gemonteerd, zodat de machinist ook in de krappe ruimtes waar hij vaak zal werken goed zicht aan de achterzijde heeft.

Spelt, Fokker-Oomen en  Van der Spek Vianen zijn zeker geen onbekenden van elkaar. De afgelopen jaren werden er al vele nieuwe Hyundai graafmachines en wielladers afgeleverd bij beide bedrijven. Ook is de complete levering van de sorteer- en breekinstallatie bij Spelt in Nieuwveen een goed voorbeeld van de samenwerking tussen beide bedrijven waarbij volgens de wens van de klant is gebouwd. Ook werd er onlangs nog een nieuwe Powerscreen Warrior 800 rupsmobiele zeefmachine afgeleverd bij Fokker-Oomen.

Van der Spek, Bouwmachines