Zoek
Sluit dit zoekvak.

Steinert levert 10 NIR- en 2 roentgenscheiders

doorVan der Spek

Steinert levert 10 NIR- en 2 roentgenscheiders

Datum: 22-aug-10

Van der Spek Vianen meldt met trots dat het door hen in Nederland vertegenwoordigde Steinert vele nieuwe machines levert voor de modernste sorteerinstallatie ter wereld. In het Zuid-Duitse Albstadt wordt de modernste sorteerinstallatie van de wereld op dit moment opgebouwd bij de firma Korn Recycling GmbH.

Nadat afgelopen jaar een grote brand de oude installatie geheel verwoestte zet Korn Recycling GmbH hun missie voort; het produceren van hoogwaardige en constante productstromen die weer opnieuw kunnen worden hergebruikt of kunnen worden toegepast als brandstof voor de energiewinning.

Door het toepassen van een veelvoud aan sensortechnieken mag de installatie met recht de modernste sorteerinstallatie in het bereik van bouw- en sloopafval worden genoemd.

Korn Reycling heeft gekozen voor Steinert gezien de zeer goede ervaringen die men de afgelopen jaren heeft opgedaan met de verschillende soorten scheidings- en sorteertechnieken van Steinert. Een andere belangrijke factor is dat Steinert alle technieken in huis heeft en zo een haalbaarheidsgarantie kon afgeven op de te realiseren scheidingspercentages.

Steinert is al ruim 100 jaar actief met de bouw van magneten. Al sinds eind jaren 1800 is recycling de basis voor het succes van Steinert. De magneten werden toen al gebruikt om ijzer uit schroot en staalslakken te halen. Sindsdien werden vele nieuwe producten ontwikkeld bij Steinert van de bovenbandmagneet en de compacte lastmagneet in de jaren ’60 tot  de wereldwijd bekende NE-scheiders (Non-Ferro Scheiders) en magneettrommels die achter schrootshredders geplaatst worden in de jaren ’80. Steinert is nu alweer een lange tijd pionier voor de volgende generatie scheidingstechnieken, waarbij gescheiden wordt op herkenning door infrarood, inductie, kleuren en zelfs röntgen.

In de installatie in Albstadt worden in totaal 10 Steinert NIR infrarood scheiders geplaatst voor het scheiden van o.a. papier, hout, PE, PPE en andere soorten kunststof. Daarnaast worden 2 Steinert XXS röntgenscheiders geplaatst voor het verder scheiden van diverse stromen op samenstelling. Naast deze sensortechniek gaat er ook nog een Steinert ISS inductiescheider gebruikt worden voor het uitsorteren van NE-stromen en RVS-producten.
Tevens zullen nog 6 zware magneten van Steinert worden ingebouwd voor het scheiden van ijzerstromen.
 

Van der Spek, Bouwmachines