Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tag archief liebherr

door-Van der Spek-

Liebherr torenkranen bij Verda Vista

In Zoeterwoude wordt gebouwd aan het project “Verda Vista”. Deze mooie foto willen we u niet onthouden. Het betreft een beeld van 3 grote Liebherr 550 EC-H20 Litronic torenkranen die door Van der Spek zijn verhuurd aan Plegt-Vos.

Verda Vista is een gebiedsontwikkeling van circa 14,5 hectare aan de rand van het Groene hart, dicht tegen de stad Leiden. Het gebied is rijk aan natuur en water. Een groene omgeving, op steenworp afstand van het stadse leven.


Het bestemmingsplan is gewijzigd van kantoorlocatie naar woon-, werk- en winkelgebied. De appartementen in Zoeterwoude zijn een mix van sociale huur, vrije sector en koop. Daarmee wordt bijgedragen aan de oplossing voor de toenemende woningbehoefte. De 400 appartementen zijn verdeeld over drie bouwdelen. Deze bouwdelen worden met elkaar verbonden door gezamenlijke binnenhoven en entrees. Zo wordt één geheel gecreëerd. Opvallend is de ruim 200 meter lange gevel. Een échte eyecatcher!

Dat kan ook gezegd worden van bijgaande foto, gemaakt door de machinist van Aannemingsbedrijf Stout. Hij draait eveneens op een Liebherr 550 EC-H20 Litronic van Van der Spek op hetzelfde project.

Foto: machinist bij Aannemingsbedrijf Stout

doorVan der Spek

Van der Spek verhuurt grote Liebherr torenkraan in Tsjechië

Via onze partner Kranimex is in mei 2022 een grote Liebherr torenkraan in Tsjechië geleverd. Voor de aanleg van het metrostation Pankrác in Praag wordt door aannemer Metrostav gebruik gemaakt van een Liebherr 630 EC-H40 Litronic met een haakhoogte van 20 meter en een gieklengte van 36 meter. De puntlast van de kraan bedraagt 18.000 kg. en de maximale capaciteit van 40.000 kg. wordt gerealiseerd tot een vlucht van 18 meter.

De Liebherr torenkraan wordt gebruikt om bouwmaterialen in de bouwput te hijsen, maar ook om een Epiroc mijnboormachine beneden te krijgen.

Deze 36-tons zware machine is voorzien van 3.000 kg aan uitrustingsstukken en wordt gebruikt om kleine gaten in de de rotsen onder de grond te boren om explosieven aan te brengen.

Naar verwachting blijft de kraan tot september 2022 staan.

(bron: www.kranimex.cz)

Liebherr 630 EC-H40 Litronic
doorVan der Spek

Nieuwe voorstelling ROBOT door Theatergezelschap Vis à Vis

Zoals wellicht bekend bestaat er al geruime tijd een innige band tussen Van der Spek en theatergezelschap Vis à Vis. De eerste kennismaking dateert al van begin 2010 toen Vis à Vis de spectaculaire openluchtvoorstelling Silo 8 opvoerde op haar terrein in Almere. Aan dit buitenspektakel leverde Van der Spek een grote bijdrage door een Liebherr torenkraan beschikbaar te stellen. De kraan was een essentieel onderdeel van de voorstelling, waarbij schepen en mensen door de lucht vlogen en dromen explodeerden.

De samenwerking heeft uiteindelijk geleid tot de aanschaf door Vis à Vis van een gebruikte torenkraan bij Van der Spek, waardoor zij nog steeds het enige theatergezelschap ter wereld zijn met een eigen torenkraan! Deze week worden door Vis à Vis de try-outs gespeeld van een nieuwe voorstelling die, zoals we van hen gewend zijn, weer enorm spectaculair en verrassend belooft te worden, maar ook weer voorzien zal zijn van de nodige humor.

De voorstelling ROBOT draait om de vraag of de onvermijdelijke opkomst van de robotica gevreesd dan wel verwelkomd moet worden. Is de van ons afgeleide, maar superieure kunstmens een vriend en handlanger of ontwikkelt hij zich tot een serieuze bedreiging?
ROBOT vertelt de lotgevallen van Betty & Aad, een stel uit ‘de oude tijd’ dat zich staande probeert te houden in de nieuwe gerobotiseerde werkelijkheid. Langdurig weten ze zich met humor, liefde en inventiviteit op de been te houden. Maar de dag nadert dat ook zij zich zullen moeten aanpassen aan het nieuwe systeem.

Ook aan deze voorstellingen wordt door Van der Spek Vianen B.V. weer een bijdrage geleverd. Van der Spek is al tientallen jaren één van de grootste verhuurders van Liebherr torenkranen ter wereld en is altijd bezig haar horizon te verruimen. Niet alleen door zich in de markt te onderscheiden door grote torenkranen en grote projecten, maar ook door buiten de branche te kijken en torenkranen en kraandelen in te zetten waar men dat niet direct verwacht.

Het is mooi om te zien dat het enthousiasme van Van der Spek voor torenkranen en bouwmachines en het enthousiasme dat van de cast van Vis à Vis afspat nog steeds een interessante samenwerking oplevert. Van der Spek is dan ook erg blij weer een bijdrage te kunnen leveren aan Vis à Vis en gaat er vanuit dat deze combinatie nog steeds garant staat voor een mooi spektakel.

Mocht u nieuwsgierig zijn naar de nieuwe voorstelling van Vis à Vis, kijk dan voor beschikbare tickets op hun website: https://visavis.nl/koop-kaarten/.

De voorstellingen worden gespeeld op het vertrouwde terrein aan de Muiderzandplaats in Almere, waar onmiskenbaar de Liebherr torenkraan van veraf al is te zien.