Liebherr torenkranen bij Verda Vista

door-Van der Spek-

Liebherr torenkranen bij Verda Vista

In Zoeterwoude wordt gebouwd aan het project “Verda Vista”. Deze mooie foto willen we u niet onthouden. Het betreft een beeld van 3 grote Liebherr 550 EC-H20 Litronic torenkranen die door Van der Spek zijn verhuurd aan Plegt-Vos.

Verda Vista is een gebiedsontwikkeling van circa 14,5 hectare aan de rand van het Groene hart, dicht tegen de stad Leiden. Het gebied is rijk aan natuur en water. Een groene omgeving, op steenworp afstand van het stadse leven.


Het bestemmingsplan is gewijzigd van kantoorlocatie naar woon-, werk- en winkelgebied. De appartementen in Zoeterwoude zijn een mix van sociale huur, vrije sector en koop. Daarmee wordt bijgedragen aan de oplossing voor de toenemende woningbehoefte. De 400 appartementen zijn verdeeld over drie bouwdelen. Deze bouwdelen worden met elkaar verbonden door gezamenlijke binnenhoven en entrees. Zo wordt één geheel gecreëerd. Opvallend is de ruim 200 meter lange gevel. Een échte eyecatcher!

Dat kan ook gezegd worden van bijgaande foto, gemaakt door de machinist van Aannemingsbedrijf Stout. Hij draait eveneens op een Liebherr 550 EC-H20 Litronic van Van der Spek op hetzelfde project.

Foto: machinist bij Aannemingsbedrijf Stout