Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tag archief torenkraan

door-Van der Spek-

Liebherr torenkranen bij Verda Vista

In Zoeterwoude wordt gebouwd aan het project “Verda Vista”. Deze mooie foto willen we u niet onthouden. Het betreft een beeld van 3 grote Liebherr 550 EC-H20 Litronic torenkranen die door Van der Spek zijn verhuurd aan Plegt-Vos.

Verda Vista is een gebiedsontwikkeling van circa 14,5 hectare aan de rand van het Groene hart, dicht tegen de stad Leiden. Het gebied is rijk aan natuur en water. Een groene omgeving, op steenworp afstand van het stadse leven.


Het bestemmingsplan is gewijzigd van kantoorlocatie naar woon-, werk- en winkelgebied. De appartementen in Zoeterwoude zijn een mix van sociale huur, vrije sector en koop. Daarmee wordt bijgedragen aan de oplossing voor de toenemende woningbehoefte. De 400 appartementen zijn verdeeld over drie bouwdelen. Deze bouwdelen worden met elkaar verbonden door gezamenlijke binnenhoven en entrees. Zo wordt één geheel gecreëerd. Opvallend is de ruim 200 meter lange gevel. Een échte eyecatcher!

Dat kan ook gezegd worden van bijgaande foto, gemaakt door de machinist van Aannemingsbedrijf Stout. Hij draait eveneens op een Liebherr 550 EC-H20 Litronic van Van der Spek op hetzelfde project.

Foto: machinist bij Aannemingsbedrijf Stout

doorVan der Spek

Van der Spek verhuurt grote Liebherr torenkraan in Tsjechië

Via onze partner Kranimex is in mei 2022 een grote Liebherr torenkraan in Tsjechië geleverd. Voor de aanleg van het metrostation Pankrác in Praag wordt door aannemer Metrostav gebruik gemaakt van een Liebherr 630 EC-H40 Litronic met een haakhoogte van 20 meter en een gieklengte van 36 meter. De puntlast van de kraan bedraagt 18.000 kg. en de maximale capaciteit van 40.000 kg. wordt gerealiseerd tot een vlucht van 18 meter.

De Liebherr torenkraan wordt gebruikt om bouwmaterialen in de bouwput te hijsen, maar ook om een Epiroc mijnboormachine beneden te krijgen.

Deze 36-tons zware machine is voorzien van 3.000 kg aan uitrustingsstukken en wordt gebruikt om kleine gaten in de de rotsen onder de grond te boren om explosieven aan te brengen.

Naar verwachting blijft de kraan tot september 2022 staan.

(bron: www.kranimex.cz)

Liebherr 630 EC-H40 Litronic