Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tag archief theatergezelschapvisavis

doorVan der Spek

Nieuwe voorstelling ROBOT door Theatergezelschap Vis à Vis

Zoals wellicht bekend bestaat er al geruime tijd een innige band tussen Van der Spek en theatergezelschap Vis à Vis. De eerste kennismaking dateert al van begin 2010 toen Vis à Vis de spectaculaire openluchtvoorstelling Silo 8 opvoerde op haar terrein in Almere. Aan dit buitenspektakel leverde Van der Spek een grote bijdrage door een Liebherr torenkraan beschikbaar te stellen. De kraan was een essentieel onderdeel van de voorstelling, waarbij schepen en mensen door de lucht vlogen en dromen explodeerden.

De samenwerking heeft uiteindelijk geleid tot de aanschaf door Vis à Vis van een gebruikte torenkraan bij Van der Spek, waardoor zij nog steeds het enige theatergezelschap ter wereld zijn met een eigen torenkraan! Deze week worden door Vis à Vis de try-outs gespeeld van een nieuwe voorstelling die, zoals we van hen gewend zijn, weer enorm spectaculair en verrassend belooft te worden, maar ook weer voorzien zal zijn van de nodige humor.

De voorstelling ROBOT draait om de vraag of de onvermijdelijke opkomst van de robotica gevreesd dan wel verwelkomd moet worden. Is de van ons afgeleide, maar superieure kunstmens een vriend en handlanger of ontwikkelt hij zich tot een serieuze bedreiging?
ROBOT vertelt de lotgevallen van Betty & Aad, een stel uit ‘de oude tijd’ dat zich staande probeert te houden in de nieuwe gerobotiseerde werkelijkheid. Langdurig weten ze zich met humor, liefde en inventiviteit op de been te houden. Maar de dag nadert dat ook zij zich zullen moeten aanpassen aan het nieuwe systeem.

Ook aan deze voorstellingen wordt door Van der Spek Vianen B.V. weer een bijdrage geleverd. Van der Spek is al tientallen jaren één van de grootste verhuurders van Liebherr torenkranen ter wereld en is altijd bezig haar horizon te verruimen. Niet alleen door zich in de markt te onderscheiden door grote torenkranen en grote projecten, maar ook door buiten de branche te kijken en torenkranen en kraandelen in te zetten waar men dat niet direct verwacht.

Het is mooi om te zien dat het enthousiasme van Van der Spek voor torenkranen en bouwmachines en het enthousiasme dat van de cast van Vis à Vis afspat nog steeds een interessante samenwerking oplevert. Van der Spek is dan ook erg blij weer een bijdrage te kunnen leveren aan Vis à Vis en gaat er vanuit dat deze combinatie nog steeds garant staat voor een mooi spektakel.

Mocht u nieuwsgierig zijn naar de nieuwe voorstelling van Vis à Vis, kijk dan voor beschikbare tickets op hun website: https://visavis.nl/koop-kaarten/.

De voorstellingen worden gespeeld op het vertrouwde terrein aan de Muiderzandplaats in Almere, waar onmiskenbaar de Liebherr torenkraan van veraf al is te zien.