Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van der Spek levert nieuwe Atlas Copco Dynapac F1200CS aan Omac

doorVan der Spek

Van der Spek levert nieuwe Atlas Copco Dynapac F1200CS aan Omac

Datum: 14-mrt-14

Onlangs leverde Van der Spek Vianen aan Omac de nieuwe Atlas Copco F1200CS asfaltafwerkmachine af. De nieuwe F1200 is uitgevoerd met een Tier 4 Final motor. Omac loopt hiermee voorop als het gaat om de emissie-uitstoot.

Omac BV is een nieuw bedrijf dat gespecialiseerd is in asfaltverwerking. Omac verwerkt asfalt in al haar soorten, toepassingen en omvang. Omac bv bestaat sinds 2006 en komt voort uit de aannemingsbedrijven voor grond-, water- en wegenbouw van M. van Ooijen en Zn bv te Gouda, en Mouwrik Waardenburg bv. Omac is niet verbonden aan een asfaltproducent.

Zij hebben in de afgelopen tientallen jaren hun sporen verdiend in ontwerp en uitvoering kleine en middelgrote projecten zoals reconstructies, herinrichtingen, bestemmingsplannen, onderhoudswerken, asfalteringswerken en rioleringen. Omac bv zal de klus vervolgens voor u uitvoeren.

In de werkplaats van Van der Spek Vianen zijn op wens van Omac diverse opties extra opgebouwd. Zo is het verlichtingspakket uitgebreid, zodat de gebruikers tijdens nachtwerkzaamheden voldoende licht rondom de machine hebben.

De Atlas Copco Dynapac F1200CS is de compacte asfaltafwerkmachine met een basisbreedte van 1,2 meter. De balk is hydraulisch uitschuifbaar naar 2,4 meter. Buiten de nieuwe Deutz Tier 4 Final motor zijn er verschillende zaken aan de F1200CS vernieuwd. De F1200CS is uitgevoerd met een modern ergonomisch bedienconcept, zo zijn de functies die het meest bediend moeten worden geplaatst binnen het handbereik van de machinist. De machine is stabiel door het nieuwe loopwerk, en doordat de koelfan hydraulisch is aangedreven is de machine ook een stuk stiller geworden.

De F1200CS kan eventueel aangebouwd worden naar een maximale werkbreedte van 3,1 meter.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines