4de Powerscreen Warrior 1800 geleverd bij TRADECOWALL SCRL

doorVan der Spek

4de Powerscreen Warrior 1800 geleverd bij TRADECOWALL SCRL

Datum: 12-mrt-14


Onlangs leverden we via onze vestiging Van der Spek Ternat in België de vierde Powerscreen Warrior 1800 bij TRADECOWALL SCRL.

De in Ierland geproduceerde Powerscreen is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4880 mm. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12 mm, waardoor de zeef erg “agressief “ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het zelfs mogelijk om zeer natte, kleverige en in elkaar hakende producten te zeven en kleine fracties met grote capaciteiten.

De geleverde Warrior’s zijn voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox, zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.

De seriematig gemonteerde bordessen aan beide zijden van de zeefbox zorgen voor een veilige rondgang bij controle van de machine en bij het wisselen van de zeefdekken.

Om de gewenst grote capaciteiten goed te kunnen afvoeren zijn de Powerscreen Warriors voorzien van 900 mm brede afvoerbanden die standaard allemaal in snelheid te regelen zijn, zodat er geen banden onnodig hard hoeven te lopen en het eventueel uitsorteren van de materiaalstromen nog mogelijk is.

TRADECOWALL SCRL, opgericht in 1991, is een coöperatief bedrijf belast met het bevorderen van geïntegreerd beheer van afbraak- en bouwafval in Wallonië. Deze firma is ontstaan uit de samenwerking met verschillende partners: CCW, SPAQUE, CSTC, CRR en meer dan 200 bouwbedrijven.

TRADECOWALL beheert de recyclagecentra voor afval en locaties die vervuilde grond opwaarderen (7 locatie waren goed voor 1.000.000 ton opgewaardeerde grond in 2013).

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines