Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van der Spek levert een Dynapac CA 302D aan Hoondert

doorVan der Spek

Van der Spek levert een Dynapac CA 302D aan Hoondert

Datum: 21-mei-12

Onlangs leverde Van der Spek een nieuwe Dynapac CA 302D trilrolwals aan Hoondert. De 12,7 ton Dynapac zal op de werken van Hoondert het grondverdichtingswerk op zich nemen.

De Dynapac is uitgevoerd met een CMV verdichtingsmeter. Op deze meter kan de machinist te allen tijde zien of hij aan de verdichting van het materiaal voldoet. De CA 302 heeft een eigen gewicht van 12.700 kg, maar kan verzwaard worden naar 14.900 kg. De machine is uitgevoerd met luxe cabine. Deze cabine is standaard uitgevoerd met luxe stoel die de machinst kan draaien en verschuiven in de cabine. Zo heeft hij goed zicht op het werk. De CA 302 wordt aangedreven door een Cummins watergekoelde dieselmotor met een vermogen van 93 kW/125pk.

Als optie kan de machine nog verder uitgebreid worden met een DCA (Dynapac Compaction Analyzer) computer. Deze computer registreert de werkzaamheden van de machine en meet de verdichting, deze gegevens worden vervolgens automatisch op een USB-stick opgeslagen. Hoondert liet de Dynapac CA 302 in de bekende eigen bedrijfskleuren spuiten.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines