Zoek
Sluit dit zoekvak.

Thuiswedstrijd voor Van der Spek

doorVan der Spek

Thuiswedstrijd voor Van der Spek

Datum: 22-mei-12

Eerder deze week is in de wijk De Hagen in Vianen door Van der Spek een torenkraan opgebouwd. Deze door Klaassen Groep bij Van der Spek ingehuurde torenkraan wordt in Vianen gebruikt op het project “Educatief Plein De Hagen”.

Dit door SVP Architect en Stedebouw te Amersfoort ontworpen project betreft de nieuwbouw van een multifunctionele accomodatie bestaande uit: een basisschool met 8 groepen, een jongerencentrum, vereniging beeldende kunstenaars, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal, speel-o-theek, wijkwinkel, gymzaal en 35 appartementen. Het educatieve deel bestaat uit 2 woonlagen, het appartementencomplex uit 5 woonlagen.

De kraan is een Liebherr 280 EC-H16 Litronic uit de huurvloot van Van der Spek en heeft een gieklengte van 50 meter. De opgestelde kraan heeft een haakhoogte van 27 meter en bij de gieklengte van 50 meter nog een capaciteit van 6.200 kg op de punt. Klaassen Groep heeft ervoor gekozen de kraan te bedienen met een radiografische afstandsbediening.

Waar door heel Nederland, en soms ook daarbuiten, door onze monteurs torenkranen worden gemonteerd is het ook eens leuk aan het “thuispubliek” in Vianen onze kennis en kunde te tonen. Het transport en de mobiele kraan werden verzorgd door Kraanbedrijf Nederhoff, die daarmee eveneens een thuiswedstrijd had.

Naar verwachting zal de kraan ongeveer een half jaar blijven staan.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines