Nieuwe Terex-Fuchs MHL335D voor Emmer Schroot- en Metaalhandel B.V.

doorVan der Spek

Nieuwe Terex-Fuchs MHL335D voor Emmer Schroot- en Metaalhandel B.V.

Datum: 15-mei-12

Via de vestiging in Mariënberg van Van der Spek is een nieuwe Terex-Fuchs MHL335D afgeleverd bij de Emmer Schroot- en Metaalhandel.

De Terex-Fuchs MHL335D is uitgevoerd met een giek van 6,5 meter en een lepelsteel van 5,45 meter, waarmee in totaal een bereik van 12 meter ontstaat. Aan de machine is een 600 liter Terex-Fuchs grijper gemonteerd met half open schalen.

Door de vergrote HD-onderwagen van de ruim 25 ton wegende MHL335D is de overslagmachine zeer stabiel en kan er zelfs op veilige wijze met lading worden gereden.

Zoals standaard op alle Fuchs overslagmachines is deze MHL335D ook voorzien van een hydraulisch verstelbare cabine waardoor er altijd een goede cabinepositie bereikt kan worden voor het beladen van containers, vrachtwagens en andere machines als een schaar of pers.

Het familiebedrijf De Emmer Schroot- en Metaalhandel B.V. is sinds 1983 gevestigd in Emmen en heeft naast deze vestiging, die tevens als hoofdkantoor functioneert, ook nog een vestiging in Hoogeveen.
De Hoogeveense Metaalrecycling B.V. en de Emmer Schroot- en Metaalhandel verwerken jaarlijks vele tienduizenden tonnen ferro’s en non-ferro’s.

De machine is uitgevoerd met extra werkverlichting op de cabine en lepelsteel zodat er ook in de vroege en late uren veilig gewerkt kan worden. De standaard gemonteerde camera op het contragewicht zorgt er hierbij voor dat de machinist ook goed kan zien wat er achter hem gebeurt en er geen onveilige situaties kunnen ontstaan.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines