Zoek
Sluit dit zoekvak.

Geslaagde Machinistendag in Vianen

doorVan der Spek

Geslaagde Machinistendag in Vianen

Datum: 14-mei-12

Op zaterdag 12 mei 2012 is door de gezamenlijke materieeldiensten de Machinistendag 2012 georganiseerd op het terrein van Van der Spek in Vianen.

Vanwege de intensieve wijze van samenwerken op het gebied van het onderling inhuren van materieel en machinisten tussen diverse materieeldiensten, is al enige tijd geleden het plan opgevat een dag te organiseren waarop onder andere machinisten de gelegenheid hebben elkaar in ontspannen sfeer te ontmoeten om met elkaar kennis en ervaringen te delen.

Naast een inlooplezing door Ron van Kooten namens TCVT waren er ook een aantal toeleveranciers aanwezig, namelijk Elcee, importeur van Gunnebo kettingwerk en dergelijke, en Bomecon die zich gespecialiseerd heeft in (grote) gestuurde evenaars en opstekers.

Verder werd er een voorronde gehouden van de Kranfahrer-Cup 2012, een door Liebherr georganiseerde competitie om de snelste kraanmachinist van Europa te vinden.
In een speciaal geconstrueerde stoel die in de haak van een Liebher 42 KR.1 snelmontagekraan hing moest de machinist zich met behulp van een radiografische bediening over het opgestelde parcours met hindernissen manouvreren. Dit onder toeziend oog en soms onder grote hilariteit van zijn collega’s.
De snelste tijd werd neergezet door John Bergink van Dura Vermeer, gevolgd door Carl van Erp en Harry Manshanden, beiden van Volker Wessels Bouwmaterieel. Deze tijden dingen mee naar een plaats in de Europese finale die op 14 en 15 september 2012 wordt gehouden in Zwitserland.

Voor de inwendige mens werd gezorgd door een volledig ingerichte frietkraam waar gedurende de hele dag koffie, friet, diverse snacks en broodjes te verkrijgen waren.
Mede door het goede weer kan de organisatie, die in handen was van Benjamin Vugteveen van Volker Wessels Bouwmaterieel en Richard Boon van Heijmans, terugkijken op een bijzonder geslaagde dag.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines