Search
Close this search box.

Tweede nieuwe Dynapac SD2500CS asfaltafwerkmachine voor BAM Wegen

doorVan der Spek

Tweede nieuwe Dynapac SD2500CS asfaltafwerkmachine voor BAM Wegen

Datum: 15-apr-12

Vorige week is via de werkplaats in Vianen van Dynapac Benelux importeur Van der Spek de tweede nieuwe Dynapac SD2500CS asfaltafwerkmachine afgeleverd bij BAM Wegen. Eind vorig jaar werd al de eerste van deze nieuwe SD2500 serie afgeleverd aan de BAM. Tevens werden in 2011 ook nog een Dynapac SD135 en een Dynapac F5C afgeleverd. Door de goede ervaringen met de machines en service en support van Van der Spek was de keuze voor wederom een Dynapac van Van der Spek snel gemaakt.

De nieuwe Dynapac SD2500CS zal in het werk worden gezet bij de asfaltploeg van de BAM in Bergen op Zoom.

De machine is uitgevoerd met een zeer duurzame Cummins Stage-3B motor die voldoet aan de laatste emissie eisen volgens de Stage-3B norm (Tier 4 interim). Hiermee loopt BAM voorop als het gaat om investeringen in nieuwe wegenbouwmachines in Nederland. De SD2500CS heeft een vermogen van 149 kW.

De Dynapac is rijk uitgevoerd met verschillende opties zoals een camerasysteem voor beter zicht in de materiaaltunnel. Op wens van de BAM is op deze machine het "Safe Impact System" geleverd. Deze optie zorgt ervoor dat wanneer een asfaltauto voor de machine komt, de impact minimaal is. Achter de voorste duwrollen zijn namelijk 2 cilinders geplaatst die hydraulisch in- en uitschuiven op het moment dat de asfaltauto in contact komt met de machine. Hierdoor beperkt men de afdrukken in het asfalt door de balk tot het minimum, hetgeen het eindresultaat van het nieuwe wegdek verbetert.

Standaard wordt de SD2500 geleverd met een hydraulisch verschuifbaar platform. Hierdoor kan de stoel van de machinist hydraulisch 50 cm buiten de machine uitgeschoven worden, zowel links als rechts, waardoor het zicht op het werk wordt geoptimaliseerd, en goed controle gehouden kan worden rondom de machine, en er altijd veilig gewerkt kan worden.

Ook is de machine standaard uitgevoerd met kleurendisplay ’s, zowel boven op het bedienpaneel voor de machinist, als op de hoekbedieningen voor de balkman, zodat alle functies goed en duidelijk zichtbaar zijn en optimaal gebruikt kunnen worden.

In samenwerking met de materieeldienst van BAM Wegen is de SD2500 in de werkplaats bij Van der Spek nog verder aangepast aan de wensen van de gebruikers in Bergen op Zoom. Zo werd er o.a. extra LED verlichting opgebouwd, om bij het nachtwerk ruim voldoende licht rondom de machine te hebben.

De machine is geleverd met een V 5100 TV electrisch verwarmde balk. Deze afwerkbalk heeft een basisbreedte van 2,55 meter en is hydraulisch uitschuifbaar tot 5,10 meter. Als optie kan de SD 2500CS geleverd worden met een starre afwerkbalk met een basisbreedte van 3 meter. Deze balk kan uitgebouwd worden tot 12 meter.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines