Search
Close this search box.

Eerste Liebherr 85 EC-B5 FR.tronic in Belgie«

doorVan der Spek

Eerste Liebherr 85 EC-B5 FR.tronic in Belgie«

Datum: 16-apr-12

Bouwbedrijf Luc Ceuterick en zoon BVBA uit Dudzele (België) heeft bij een nieuwe Liebherr 85 EC-B5 FR.tronic aangeschaft. De nieuw geleverde kraan wordt door Ceuterick als eerste ingezet op een project in Knokke.

De eerste inzet van de nieuwe Liebherr Flat-Top kraan is met een gieklengte van 35 meter. De maximale hijscapaciteit van 5 ton wordt bereikt tot een vlucht van 18,8 meter en de puntlast bedraagt 2.500 kg. De kraan is opgesteld met een haakhoogte van 34,3 meter op instortankers, en is op verzoek van de klant verder uitgerust met een radiografische afstandsbediening.

Enige tijd geleden werd door Liebherr deze nieuwe kraan uit de EC-B geïntroduceerd. De kraan heeft een maximale capaciteit van 5 ton en kan geleverd worden met gieklengtes tot maximaal 50 meter. Evenals de andere kranen uit de EC-B serie kenmerkt deze torenkraan zich door snelle montage, lage montagegewichten en een besparing op de transportkosten, doordat er weinig vrachtauto’s nodig zijn om de kraan te vervoeren.

Verder is de bediening probleemloos door de frequentiegestuurde aandrijvingen van zwenken, hijsen en katten. Naar keuze kan de kraan worden uitgerust met een luxe cabine of met radiografische afstandsbediening of zelfs met beide.

De torenkraan is leverbaar met een nieuw torensysteem van Liebherr, genaamd 85LC, voorzien van verbindingen met konische pennen.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines