Search
Close this search box.

Van der Spek verkoopt gebruikte Liebherr torenkraan naar Oostenrijk

doorVan der Spek

Van der Spek verkoopt gebruikte Liebherr torenkraan naar Oostenrijk

Datum: 13-apr-12

Door Van der Spek Vianen worden regelmatig gebruikte kranen uit haar huurvloot verkocht die overal ter wereld terecht komen. Zo werd afgelopen week door eigen monteurs van Van der Spek een Liebherr 245 EC-H12 Litronic gemonteerd in Neufelden (Oostenrijk).
Deze Liebherr 245 EC-H12 Litronic is, net als alle andere torenkranen die Van der Spek uit haar huurvloot aan kan bieden, nieuw gekocht bij Liebherr. Hierdoor is de onderhoudshistorie bekend.

De firma Brüder Resch GmbH was voor een van haar projecten op zoek naar een torenkraan en kwam via een korte zoektocht op internet terecht bij Van der Spek. Na enkele uitvoerige telefonische contacten en het navragen van enkele referenties was er voldoende vertrouwen bij de klant zodat, zonder de kraan te bezichtigen, een overeenkomst werd gesloten. De torenkraan is in de eigen werkplaats van Vianen nagekeken en voorbereid.

Het verzoek van de klant was om de kraan bedrijfsklaar en gekeurd op te leveren. Door de reeds jarenlange ervaring binnen Van der Spek met Liebherr torenkranen en de ruime, ook internationale, ervaring van de monteurs van Van der Spek was dat geen enkel probleem.

Brüder Resch GmbH was erg onder de indruk van de professionaliteit en snelheid van onze monteurs die, natuurlijk met inachtneming van alle veiligheidsvoorschriften, de kraan in één dag gemonteerd en opgeleverd hebben. De opstellingskeuring die voor de volgende ochtend stond gepland verliep dan ook probleemloos.

De Liebherr 245 EC-H12 Litronic hijst 12 ton tot 18,8 meter vlucht en heeft daarbij een puntlast van 2.850 kg op 65 meter. De kraan is opgesteld op een stationaire onderwagen. Op verzoek van Brüder Resch is verder een radiografische afstandsbediening met display meegeleverd en gemonteerd.

Na dit project gaat de kraan nog voor de zomer naar een volgend project van deze Oostenrijkse aannemer.

Transport van de kraan werd verzorgd door J. Brouwer Transport uit Nieuwegein.

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines