Search
Close this search box.

Tweede Dynapac SD115 afgeleverd binnen een jaar bij Meijerink Wegenbouw

doorVan der Spek

Tweede Dynapac SD115 afgeleverd binnen een jaar bij Meijerink Wegenbouw

Datum: 3-okt-10

Onlangs leverde Van der Spek Vianen de tweede Dynapac SD115C asfaltafwerkmachine af aan Meijerink Wegenbouw. De eerste Dynapac SD115C werd begin 2010 geleverd. Door de zeer positieve en goede ervaringen met de nieuwe SD-serie is besloten om wederom in een nieuwe SD115C te investeren.

De Dynapac SD 115C is de opvolger van de welbekende Demag DF115C. De typeaanduiding SD staat voor Svedala Demag.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe SD-machine is nauwlettend gekeken naar het bediencomfort en de prestaties van de machine. Zo is de machine uitgevoerd met een geheel nieuw bedieningsconcept waarbij bedieningsvriendelijkheid en snelheid voorop staan. Het dashboard van de machine is in z’n geheel vernieuwd en uitermate overzichtelijk. Ook is het geluidsniveau verder naar beneden gebracht. Dit is mede bereikt door het plaatsen van een hydraulisch aangedreven koelvin. De koelvin slaat pas aan op het moment dat de motortemperatuur oploopt.

De machine is standaard uitgevoerd met een EB51 afwerkbalk. Deze balk is geen onbekende daar deze al leverbaar was achter de vorige type machines. De balk heeft een basisbreedte van 2,55 meter en is hydraulisch uitschuifbaar naar 5,10 meter. Daarnaast kan de balk aangebouwd worden tot 8,10 meter.

Meijerink Wegenbouw is al meer dan een halve eeuw actief. Men is volledig allround: vanaf het eerste grondverzet, het leggen van rioleringen, tot bestraten en asfalteren. Men beschikt over eigen materieel en ervaren vakmensen.

Daarbij werkt men voor regionale- en rijksoverheden, maar ook voor instellingen, bedrijven, particulieren en collega’s die een beroep doen op de specialistische kennis en vaardigheden en/of machinepark van Meijerink. Naast allround is men ook in hoge mate flexibel. Er wordt even gemakkelijk een compleet project als een deelopdracht aangenomen.

Per slot van rekening zijn de medewerkers van Meijerink doeners met de mentaliteit van dienstverleners. Meedenkend, meewerkend tot op het moment dat grote of kleine projecten tot een goed einde zijn gebracht. Of het nu het asfalteren van grote stukken snelweg is of het leggen een mooi stukje sierbestrating voor een particuliere opdrachtgever. Iedereen kan van Meijerink een gelijke inzet en kennis van zaken verwachten.

Naast de SD115C is er ook een SD135C leverbaar. Het grootste verschil tussen beide machines is het motorvermogen. De SD115C is uitgevoerd met een 6-cilinder Deutz motor met 120 kW (163 pk). De SD135 heeft een vermogen van 140 kW (190 pk). Beide machines zijn ook leverbaar met een EB60 balk die hydraulisch uitschuifbaar is tot 6 meter en aangebouwd kan worden tot 9 meter. Daarnaast kan de SD135 uitgevoerd worden met een SB30 balk. Dit is een starre balk die aangebouwd kan worden naar grotere werkbreedtes.
 

Van der Spek, Bouwmachines