Telestack breidt lijn Truckunloaders uit met Telestack TU515-R

doorVan der Spek

Telestack breidt lijn Truckunloaders uit met Telestack TU515-R

Datum: 9-jan-11

Benelux importeur Van der Spek meldt dat het door hun vertegenwoordigde Telestack de modellijn met Truckunloaders heeft uitgebreid.

Naast de veelal op klantwens gebouwde Truckunloaders wordt nu de geheel nieuw ontwikkelde Telestack TU515-R geïntroduceerd. Deze machine zal door Telestack in serie gebouwd gaan worden en natuurlijk waar nodig op klantwens worden aangepast.

De Truckunloaders worden veelal ingezet om direct vanuit vrachtwagens of met een laadschop in het schip te kunnen laden, of als trechter waarin een overslagmachine kan lossen waarbij het materiaal gelijk in voorraad gedraaid kan worden zonder tussenkomst van een laadschop of vrachtwagen.

De nieuwe Telestack TU515-R heeft een bedrijfsgewicht van 25 ton en is voorzien van een roterende 15 meter lange transportband welke 1000 mm breed is. De machine kan tot 500 ton/uur overslaan. Als de machine is opgesteld kan tot maximaal 2300 m³ worden opgeslagen bij een radius van 120º. Deze radiaal-functie zorgt er tevens voor dat bij scheepsbelading eenvoudig geladen kan worden in alle hoeken van het ruim.

Voor transport kan de machine hydraulisch worden ingeklapt om als één lading getransporteerd te kunnen worden. Het grote voordeel hiervan is dat de machine zeer snel en eenvoudig is om te zetten van de ene naar de andere laad- en/of loslocatie.

In de fabriek in Omagh Tyrone, Noord-Ierland, worden alle constructiedelen in eigen huis geproduceerd. Wat direct opvalt is de zware en degelijke wijze waarop de Truckunloader is opgebouwd. Niet eenvoudig gezette profieldelen, maar een compleet doordacht opgebouwde constructie die alle krachten die vrijkomen bij de het zware overslagwerk opvangt.

Na het constructiewerk worden de delen in eigen huis compleet gestraald en gespoten in de rood-witte Telestack kleuren. Op klantwens kan er natuurlijk voor bedrijfskleur gekozen worden of voor speciale beschermende lakken en zelfs gegalvaniseerd behoort tot de mogelijkheden.

Van der Spek, Bouwmachines