Search
Close this search box.

Nieuwe Terex-Fuchs MHL360D geleverd aan Viktor-Meyer

doorVan der Spek

Nieuwe Terex-Fuchs MHL360D geleverd aan Viktor-Meyer

Datum: 4-jan-11

Via Van der Spek’s vestiging in Ternat (B) is een nieuwe Terex-Fuchs MHL360D overslagmachine afgeleverd bij Viktor-Meyer te Malmedy. De machine zal ingezet gaan worden aan het Albertkanaal bij Hermalle/Argenteau.

E. Victor-Meyer AG werd in 1980 opgericht en heeft zich sindsdien in de industriezone van Malmedy voortdurend uitgebreid. E. Victor-Meyer AG levert haar steenmateriaal in de meest uiteenlopende kleuren en korrels in heel Europa. De kwaliteitsstenen van E. Victor-Meyer AG zijn in vele toepassingsbereiken terug te vinden zoals gebouwen, gevelelementen, straten, boorden enz.

Het hoofdkantoor van Victor-Meyer is gevestigd in Malmedy (B). Daar is sinds 1980 een groot complex ontstaan dat zich in de industriezone uitstrekt over meer dan 55.000 m². Bovendien behoren een omslagplaats in Hermalle van 55.000 m², in Oudenaarde van 4.000 m² en twee steengroeves in Neuville tot de onderneming. In de groeves wordt o.a. ROUGE ROYAL gewonnen, een typisch Belgische rode marmer.

Tot het bedrijf in Malmedy behoort bovendien een steenhouwersbedrijf dat uitgerust is met CNC computergestuurde precisiemachines.

Langs het Albertkanaal worden bijna dagelijks schepen tot 2500 ton beladen en gelost. Op de kade kan men tot 4000 ton geladen binnenvaartschepen ontvangen. Het is voor E. Victor-Meyer AG een grote omslagplaats voor de meest uiteenlopende steensoorten die deels van overzee naar Europa worden gebracht.

Voor deze werkzaamheden is de nieuwe Terex-Fuchs MHL360D aangeschaft. De MHL360D overslagmachine kan met zijn 18 meter gebogen overslaggiek vanuit diep in het schip tot over de afscheiding die op de kade staat rechtstreeks in de vakken lossen. Door de 9,7 meter lange giek en 7,8 meter lange steel is het be- en ontladen van 12 tot 14 meter brede schepen geen probleem.

De standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan naast omhoog gaan tot een zichthoogte van 6,1 meter ook nog 2,2 meter vooruit gezet worden om bij het beladen goed in het ruim van het schip te kunnen kijken.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL-360D is een Deutz TCD2013 7,2 liter 6-cilinder motor met 186 kW verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine ten opzichte van de vorige serie met 3 dB verminderd. De koeling is vergroot zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermostatisch geregeld waardoor de motor altijd de juiste bedrijfstemperatuur heeft.

De machine is uitgerust met een twee schalengrijper met een inhoud van 2500 liter.
 

Van der Spek, Bouwmachines